Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση όλης της ανασκαφής του τάφου - Στην Αθήνα η ομάδα των αρχαιολόγων

 

 

Τρεις μήνες μετά την είσοδο των αρχαιολόγων στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης, σήμερα στις 11:00 το πρωί στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού θα γίνει η παρουσίαση όλης της ανασκαφής από την επικεφαλής της αρχαιολογικής έρευνας στον λόφο Καστά, Κατερίνα Περιστέρη.

Όλη η ανασκαφική ομάδα της Αμφίπολης, οι εργάτες και οι συντηρητές θα είναι παρόντες στην παρουσίαση.

Ομιλητές θα είναι οι:
- Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)».
- Μιχάλης Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».
- Δημήτρης Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, αρχαιολόγος, Νίκος Σταμπουλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου