Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται καταιγίδες



Χαλάει ο καιρός από απόψε


Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι και την επόμενη Δευτέρα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά τη νύχτα σήμερα Τρίτη (17-11-2014) στη βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες την Τετάρτη (18-11-2014) βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική χώρα, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.



Πιο συγκεκριμένα:

1. Αύριο Τετάρτη (19-11-2014) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόνησσο και από τις απογευματινες ώρες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται στη δυτική χώρα από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.

2. Μεθαύριο Πέμπτη (20-11-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα ασθενήσουν.

  
Αναλυτικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Πέμπτη 20-11-2014

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις ανατολικές και νότιες περιοχές με σποραδικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Παρασκευή 21-11-2014

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην περιοχή του Αιγαίου.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.


Σάββατο 22-11-2014, Κυριακή 23-11-2014 και Δευτέρα 24-11-2014

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με σποραδικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου