Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Βαρουφάκης: "Έφριξα με την αγένεια της δημοσιογράφου του BBC"

 

 

- Με το... γάντι "σφάζει" ο Γιάννης Βαρουφάκης το BBC!
- Δηλώνει φαν του βρετανικού δικτύου, αλλά κάνει λόγο για ανακρίβειες στο ρεπορτάζ
- Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε στο προσωπικό του blog
- "Πυροσβεστικές" δηλώσεις Τσίπρα: "Καμία μονομερής ενέργεια - Θα σεβαστούμε τις υποχρεώσεις μας"

Μία κοινή συνέντευξη τύπου του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που θα μείνει στην ιστορία για την φανερή... παγωμάρα του τελευταίου.

Η "βόμβα" του Γιάννη Βαρουφάκη λίγο πριν κλείσει η συνέντευξη τύπου, που μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε να κυλά ομαλά, έφερε την αμηχανία του Ντάισελμπλουμ, με την συνέχεια να δίνεται σε εκτενή ρεπορτάζ ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης, στα οποία γινόταν ανάλυση της γλώσσας του σώματος στα δευτερόλεπτα που έμοιαζαν σαν αιώνας.

Ο νέος "τσάρος" της οικονομίας αποτελεί το πρόσωπο των ημερών και το βρετανικό δίκτυο BBC έβγαλε ζωντανή σύνδεση με φόντο το ελληνικό κοινοβούλιο, σε μία συνέντευξη που πυροδότησε νέο γύρο έντασης.

Αγένεια, ανακρίβεια και... κρύα Αθήνα

Φωτό: yanisvaroufakis.eu
Φωτό: yanisvaroufakis.eu
Ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στο BBC, έκανε λόγο για ανακρίβειες στο ρεπορτάζ που μετέφεραν οι Άγγλοι δημοσιογράφοι σχετικά με τα όσα είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ για την τρόικα, ενώ επιτέθηκε προσωπικά και στην δημοσιογράφο, Emily Maitlis, χαρακτηρίζοντάς την αγενή επειδή τον διέκοπτε συνεχώς.

Στην συγκεκριμένη συνέντευξη, μάλιστα, τόνισε πως ίσως θα έπρεπε να έχει μιλήσει στα αγγλικά στην συνέντευξη τύπου με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, αφού το ότι μίλησε στα ελληνικά έκανε τους βρετανούς δημοσιογράφους να "χαθούν στην μετάφραση".

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, ωστόσο, δεν έμεινε στα όσα είπε... live στο BBC, αφού με ανάρτησή του στο προσωπικό του blog, συνεχίζει την επίθεση, αναφέροντας όμως ότι το διασκέδασε!

Στο blog του, λοιπόν, ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει αναρτήσει το βίντεο από την επίμαχη συνέντευξη, το οποίο συνοδεύει με το εξής κείμενο: "Ως φαν του BBC, πρέπει να πω ότι έφριξα από το βάθος της ανακρίβειας του ρεπορτάζ που συνόδευε την συνέντευξη (για να μην αναφέρω την σημαντική αγένεια της παρουσιάστριας). Παρόλα αυτά και παρά τον κρύο αέρα στο μπαλκόνι, ήταν διασκεδαστικό!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου