Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Eurovision 2015: Η τηλεθέαση πέρασε, είδε κι έφυγε...



Χαμηλό το ενδιαφέρον των τηλεθεατών...

Μετά από μια βραδιά με πληθώρα τεχνικών προβλημάτων, που προσπάθησαν να "σώσουν" οικοδεσπότες και καλεσμένοι, οι Έλληνες τηλεθεατές -όσοι ήταν αυτοί- αποφάσισαν να στείλουν στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision την νικήτρια του περσινού Voice, την κυπριακής καταγωγής Μαρία Έλενα Κυριάκου και το τραγούδι "One Last Breath".



Νυχτερινό καμπαρέ με κάκιστο ήχο θύμιζε η χθεσινή βραδιά, τουλάχιστον για όσους το παρακολουθούσαν από τις οθόνες τους. Σκοτάδι κάλυπτε παρουσιαστές, συμμετέχοντες και καλεσμένους που με το σκούρο φόντο μας μετέφεραν σε κάποια από τις ταινίες του Τιμ Μπάρτον, με αδιάφορη όμως πλοκή. Τα ηχητικά προβλήματα που υπήρχαν στις πρόβες, προφανώς δεν λύθηκαν ποτέ και οι πέντε διαγωνιζόμενοι έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να ακουστούν σωστά, χωρίς να τα καταφέρνουν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Για να μην τα περιγράφουμε και όλα μαύρα σαν τον φωτισμό, υπήρξαν και καλές στιγμές. Για παράδειγμα, οι δύο παρουσιάστριες Ντορέττα Παπαδημητρίου και Μαίρη Συνατσάκη που άφησαν τη δική τους λάμψη στη βραδιά, ετοιμόλογες και φρέσκες -αν και λίγο αγχωμένες, αλλά και ο Φώτης Σεργουλόπουλος που ευτυχώς δεν μπόρεσε να κρύψει το ταλέντο και την εμπειρία του στην παρουσίαση και μας χάρισε μερικά ευχάριστα λεπτά, με βοηθούς τον Γιάννη Πουλόπουλο και την Κατερίνα Σουλιώτη. Στα θετικά και κάποιες από τις guest εμφανίσεις καλλιτεχνών, αλλά και τα έξυπνα και καλομονταρισμένα βίντεο στην εισαγωγή.

Τώρα, πόσοι τα είδαν όλα αυτά; Μόλις το 13,6% του τηλεοπτικού κοινού στο γενικό σύνολο και το 17,7% στο δυναμικό κοινό! Η "Μουρμούρα", η "Δικαίωση" και ο "Μπακαλόγατος" που έπαιζαν εκείνη την ώρα απέναντι, κατάφεραν σε πολλά τέταρτα να περάσουν μπροστά και να αφήσουν την Eurovision σε "θερμοκρασίες" ...late winter όπως λέμε και στο χωριό μου.

Γιώργος Σκρομπόλας

zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου