Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΕΡΤ: Τη Δευτέρα η κρίσιμη μέρα



Οι αντιδράσεις είναι πολλές και ουδείς γνωρίζει αν υπάρξει κάποια νέα… εμπλοκή και πάμε σε νέα αναβολή.


 Έφτασε η κρίσιμη μέρα…! Βέβαια… δεν παίρνουμε κι όρκο γιατί οι αντιδράσεις είναι τόσες πολλές και έντονες που ουδείς γνωρίζει αν υπάρξει κάποια νέα… εμπλοκή και πάμε σε νέα αναβολή. Ορισμένοι αντιρρησίες πάντως φαίνεται ότι βάζουν… φρένο στη διαφωνία τους ακολουθώντας το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο λόγος για την ΕΡΤ και τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τις αντιδράσεις, ακόμα και εντός του κυβερνώντος κόμματος, για την επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Αν και τη Δευτέρα ο Λάμπης Ταγματάρχης μαζί με τον νέο Πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα σε μία προσπάθεια εμφανής στήριξής τους από τον πρωθυπουργό φαίνεται ότι οι αντιρρησίες δεν έκαναν πίσω.

Χθες λοιπόν οι Ταγματάρχης και Τσακνής επρόκειτο να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για την ΕΡΤ στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλά τελικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε και γιατί θα απουσίαζε από τη χώρα ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, αλλά και επειδή, σύμφωνα με κάποιους εκκρεμούσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από πρώην δικηγόρο της ΕΡΤ που ζητούσε μεταξύ άλλων την αναστολή της ακρόασής τους από την Επιτροπή μέχρι την έκδοση απόφασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκε χθες Πέμπτη και με απόφαση που βγήκε σήμερα απορρίφθηκε ανοίγοντας…  το δρόμο σε όσους θέλουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου η ακρόαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πρόκειται να οριστεί στη 1 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 25 Μαΐου, τη μέρα που ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως ήθελε να λειτουργήσει η ΕΡΤ. Και μπορεί ο ρόλος της Επιτροπής να είναι γνωμοδοτικός, αλλά είναι σίγουρο ότι μέσα στο σαββατοκύριακο θα υπάρξουν αρκετές πιέσεις στους… αντιρρησίες για να μην ανέβουν οι τόνοι την ώρα της συνεδρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου