Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Δεύτερη επίθεση Τσίπρα στους δανειστές σε 24 ώρες: Ακατανόητη η επιμονή τους σε μείωση συντάξεων

 

 

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αυστριακό Καγκελάριο

 

Απαιτούνται πλέον πολιτικές αποφάσεις - Έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια για μια συμφωνία

Σε δεύτερη επίθεση κατά των δανειστών μέσα σε ένα 24ωρο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας ακατανόητη την επιμονή στις περικοπές στις συντάξεις στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.



Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πλέον απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κάθε προσπάθεια για να καταστεί εφικτή μια συμφωνία.

Ο κ. Φάιμαν από την πλευρά είπε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία για επιμήκυνση του προγράμματος και να γίνουν τα επόμενα βήματα για ένα πρόγραμμα που θα δίνει μια ανάσα για δύο ή τρια χρόνια για το θέμα της Ελλάδας.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος είπε ότι είναι αναγκαίες οι συζητήσεις των επομένων ημερών προκειμένου να υπάρξει μια λύση μέχρι την επόμενη σύνοδο κορυφής.

Ο κ. Φάιμαν αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Κομισιόν λέγοντας ότι θέλει ένα απότέλεσμα προσθέτοντας ότι «μπορώ να υποσχεθώ και στους δύο ότι τις επόμενες ημέρες που απαιτείται θα σας συμπαρασταθώ»

«Όντως τις επόμενες ημέρες πρέπει να κάνουμε πάρα πάρα πολλά. Είμαι πεπεισμένος ότι οι καλές μας σχέσεις θα συνεχίσουν και τις επόμενες δύσκολες ημέρες» κατέληξε ο ΑΥστριακός καγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου