Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ενταση με μετανάστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης

 

Συμπλοκές και επεισόδια - Περίπου 10 οι τραυματίες


Μετανάστες ήρθαν στα χέρια - Πολιόρκησαν το κοντέινερ του Λιμενικού, εγκλωβίζοντας μέσα κόσμο - Εκαναν και πορεία για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες στο νησί

Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης, λόγω της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί στο νησί.



Όλα ξεκίνησαν όταν δύο ομάδες μεταναστών ήρθαν σε συμπλοκή μεταξύ τους με αποτέλεσμα να υπάρξουν μέχρι και τραυματισμοί. Συγκεκριμένα, περίπου 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους και μία γυναίκα σε κατάσταση εγκυμοσύνης.



Κατόπιν περί τους 300 μετανάστες που φιλοξενούνταν στο κολυμβητήριο του νησιού, ξεκίνησαν πορεία προς το λιμάνι, διεκδικώντας χαρτιά και άδεια για να αποχωρήσουν από το νησί. Κάποια στιγμή, η κατάσταση ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχο καθώς οι μετανάστες έφτασαν να πολιορκούν το κοντέινερ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν μέσα τους λιμενικούς. Με την ψύχραιμη αντίδραση των λιμενιών και των αστυνομικών, η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο.

Οπως σημειώνουν κάτοικοι του νησιού, η κατάσταση στη Λέσβο είναι έκρυθμη και φαινόμενα έντασης με τους μετανάστες κοντεύουν να γίνουν καθημερινότητα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου