Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Σοκαριστική αυλαία για τον πέμπτο κύκλο του Game of Thrones



Ως «μια από τις πιο σοκαριστικές στιγμές στην τηλεόραση φέτος» περιέγραψε τo περιοδικό Variety το τελευταίο επεισόδιο του πέμπτου κύκλου του Game of Thrones.

Το «Game of Thrones» αποτελεί χωρίς αμφιβολία την πιο πετυχημένη σειρά των τελευταίων πέντε ετών και είναι μάλλον το πιο εθιστικό σίριαλ στην ιστορία της τηλεόρασης.
Έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης, φανατικών τηλεθεατών, καλών κριτικών και βραβείων (13 υποψηφιότητες για ΕΜΜΥ και δύο υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες).
Μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο βία, σεξ, διαπλοκή, μηχανορραφίες, αιμομιξίες και βαρβαρότητα διαδραματίζεται ο πόλεμος των αρχόντων για τον Σιδερένιο Θρόνο.
Στον κόσμο του Westeros, που έχει ο δημιουργήσει ο George RR Martin, τίποτα δεν θεωρείται αρκετά σοκαριστικό, ανατρεπτικό ή υπερβολικό. Τουλάχιστον έτσι νομίζαμε πριν από το φινάλε του πέμπτου κύκλου.
Σε μια πολύπλοκη σεζόν γεμάτη φανατισμό, βιασμούς και βασανιστήρια το τελευταίο επεισόδιο, το οποίο προβλήθηκε την Κυριακή, κατάφερε να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και την αγανάκτηση των θαυμαστών της σειράς. Το κυριακάτικο φινάλε τα είχε όλα: θάνατο πρωταγωνιστικών χαρακτήρων, εκδίκηση, απελευθέρωση, εξευτελισμό.
Το twitter, μετά την προβολή του φινάλε, πήρε φωτιά, καθώς οι τηλεθεατές, συμπεριλαμβανομένων και διασήμων θαυμαστών της σειράς, απαιτούσαν από τους δημιουργούς να κρατήσουν στη ζωή χαρακτήρες, που, όπως φάνηκε, είχαν άδοξο τέλος. Όμως τίποτα στον κόσμο του Game of thrones δεν είναι σίγουρο ή προφανές. Το μόνο που μπορούν να κάνουν τώρα οι πιστοί οπαδοί της σειράς είναι να σκουπίσουν τα δάκρυά τους και να περιμένουν ως τον Απρίλιο του 2016, που το σίριαλ θα επιστρέψει στις οθόνες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου