Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Πέθανε ο Πέτρος ΚωλέτηςΈφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής...


 Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής, Πέτρος Κωλέτης. Ο Πέτρος που πριν δυο μέρες είχε τα γενέθλιά του, πέθανε μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο και είχε μιλήσει σε συνεντεύξεις του για την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.


Τη δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα Λουκίλα Καρέρ Πλέσσα γράφοντας το εξής συγκινητικό μήνυμα και λέγοντάς του το τελευταίο αντίοO γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός είχε μιλήσει σε συνεντεύξεις του για το πρόβλημα της υγείας του και είχε εξηγήσει ότι τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα, όταν ο καρκίνος έκανε μετάσταση από τους πνεύμονες, στο συκώτι .
Ο Πέτρος Κωλέτης ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 όταν ο Μ. Πλέσσας, σε μια εποχή που ακόμα υπήρχε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους τραγουδιστές, του έδωσε το Ο.Κ. για να προχωρήσει.....
 
Αμέσως μετά δίνει εξετάσεις στην ΕΡΤ και γίνεται ένας από τους τραγουδιστές της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής.
 
Το 1981 τον βρίσκει για πρώτη φορά σε μεγάλο σχήμα δίπλα στον αξέχαστο Σώτο Παναγόπουλο και τον μαέστρο Γιώργο Θεοδοσιάδη. Ταυτόχρονα με την τραγουδιστική του συνεργασία με την ΕΡΤ κάνει και τα πρώτα του βήματα στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.
 
Εκείνα τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο πλευρό του στάθηκαν ο Μ. Πλέσσας, ο Γ. Κατσαρός, ο Γ. Θεοδοσιάδης, ο Αλ. Σακελλάριος, η Ρένα Βλαχοπούλου και η Τζένη Βάνου.
Μέχρι το 1989, τραγουδάει σε λαϊκά κέντρα, συμμετέχει σε συναυλίες, αλλά και σε μικρούς χώρους που αφορούσαν στο έντεχνο τραγούδι, που εκείνα τα χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται πολύ.
 
Το 1990, υπογράφει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Polygram [σημερινή Universal ]. Ο πρώτος δίσκος - CD είχε τον τίτλο «Κλήσεις - Προκλήσεις - Προσκλήσεις» σε μουσική Αλέξη Παπαδημητρίου και στίχους Εύης Δρούτσα.
Το 1992 κάνει την πρώτη του δισκογραφική επιτυχία πάλι με τον Αλέξη Παπαδημητρίου και την Εύη Δρούτσα που ο δίσκος είχε τον τίτλο «Πρώτη Προβολή»
 
Το 1993 τραγουδάει έχοντας την τιμή να φιλοξενήσει στο δίσκο του την κα Δούκισσα και την Μαίρη Χρονοπούλου, που έκαναν μαζί ένα πολύ πετυχημένο ντουέτο που είχε τίτλο - τον τίτλο του δίσκου - «Τα τραγούδια μας».


Το 1995, συνεργάζεται επιτέλους και δισκογραφικά με τον Μ. Πλέσσα.. Τίτλος του δίσκου «Τώρα είναι η σειρά μου» με συνθέτες τους M. Πλέσσα, Αλ. Παπαδημητρίου, Σταμ. Σπανουδάκη, Φοίβο και με στιχουργούς του δίσκου τους Μάνο Κουφιανάκη,Ναταλία Γερμανού, Εύη Δρούτσα, Γιάννη Τζουανόπουλο, Ελένη Γιαννατσούλια και Λουκίλα Καρρέρ. Την ίδια χρονιά συμμετέχει σ’ ένα δίσκο του Φοίβου και της Ελένης Γιαννατσούλια με τον τίτλο «Για σένα και για μένα» στο πλάϊ κορυφαίων τραγουδιστών όπως ο Πασχάλης Τερζής, η Καίτη Γαρμπή, ο Θάνος Καλλίρης, ο Διονύσης Σχοινάς, η Πωλίνας κ.α.
 
 
Το 1997 αλλάζει δισκογραφική στέγη και βρίσκεται στην Β.Μ.G. Τίτλος του CD εκείνου «Όνειρο θά' μαι», με τραγούδια του Αλέξη Παπαδημητρίου και του Αγγελου Πυριόχου.
Στα μέσα του 1997 ο Πέτρος Κωλέτης φεύγει για την Αμερική όπου για δύο χρόνια εμφανίζεται σε μπουάτ και μουσικές σκηνές , κυρίως της Νέας Υόρκης.
 
Επιστρέφοντας απέχει για δύο χρόνια από τις πίστες και επενέρχεται το 2002 στο πλευρό μιας κορυφαίας ελληνίδας τραγουδίστριας. Η ταμπέλα του κέντρου έγραφε : Τζένη Βάνου - Πέτρος Κωλέτης.
 
Τον επόμενο χρόνο κάνει ένα πείραμα προσπαθώντας να μπλέξει σε μια νυχτερινή πίστα το ρεμπέτικο και το ελεφρό τραγούδι : Παύλος Κοντογιαννίδης - Πέτρος Κωλέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου