Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Δέκα γαλλικά μαχητικά «σφυροκοπούν» για τρίτη μέρα τη Ράκα



Πλήττεται το προπύργιο των Τζιχαντιστών


Η «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους βομβαρδίστηκε και από τη Ρωσία, με πυραύλους Κρουζ, όπως επιβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν

H πολεμική αεροπορία της Γαλλίας βομβαρδίζει την Τρίτη (17/11) για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, προπύργιο των τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.



«Ακόμα κι αυτή τη στιγμή, δέκα γαλλικά μαχητικά εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Ράκας» επισήμανε ο Λε Ντριάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, τέσσερις ημέρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση.

Ο Γάλλος υπουργός επιπλέον σημείωσε ότι η Ρωσία έχει κινητοποιηθεί στο θέμα της Συρίας και πλέον πλήττει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.
«Παρατηρώ ότι η Ρωσία έχει κινητοποιηθεί καθώς ακόμα και σήμερα ρωσικοί πύραυλοι Κρουζ έπληξαν τη Ράκα», το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του γαλλικού ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου