Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η άγρια κόντρα στο Mega για τη Γεροβασίλη και η γαστρεντερίτιδα της Όλγας



Θύελλα στο Μεγάλο Κανάλι με αφορμή την υπόθεση Πανούση


Οργιάζουν οι ψίθυροι για κόντρα Τρέμη-Καψή με αφορμή τον ισχυρισμό της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι δεν της επετράπη να παρέμβει στο κεντρικό δελτίο - Για συμπτωματική ασθένεια μιλούν από το κανάλι για την απουσία της παρουσιάστριας από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τετάρτης

Αναζωπυρώθηκε εμμέσως η κόντρα Όλγας Γεροβασίλη-Mega, λόγω της αιφνίδιας κρίσης γαστρεντερίτιδας που υπέστη η Όλγα Τρέμη την Τετάρτη. Επισήμως, η anchor-woman απουσίασε λόγω ασθενείας από την κανονική της θέση, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το οποίο παρουσίασε εκτάκτως η Μαρία Σαράφογλου. Ανεπισήμως, οι ψίθυροι οργιάζουν ότι η Όλγα Τρέμη είναι χολωμένη, θεωρώντας ότι έπρεπε να είχε ερωτηθεί προτού δημιουργηθεί το θέμα με την κα Γεροβασίλη. Ωστόσο, πηγές από το περιβάλλον του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν ότι η γαστρεντερίτιδα δεν είναι πρόφαση και ότι δεν υπάρχει καμία κρίση στην διεύθυνση ειδήσεων, καμία δυσαρέσκεια ανάμεσα στην Όλγα Τρέμη και τον Μανώλη Καψή. Το σημείο της -πραγματικής ή υποτιθέμενης- τριβής ανάμεσα στα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Mega, ήταν η απόφαση του δεύτερου να μην επιτρέψει στην κυβερνητική εκπρόσωπο, κα Όλγα Γεροβασίλη, να παρέμβει για να σχολιάσει τις καταγγελίες Πανούση ενόσω το δελτίο ειδήσεων ήταν «στον αέρα» την Τρίτη το βράδυ. Χαρακτηριστικά λέγεται πως «ουδέποτε ο Μανώλης Καψής έθεσε ζήτημα παραίτησής του, ούτε έγινε συνέλευση εργαζομένων όπως διαδόθηκε. Μάλιστα, η κα Γεροβασίλη προσκλήθηκε να εμφανιστεί ζωντανά στο δελτίο ειδήσεων της Τετάρτης, κάτι που αρνήθηκε να κάνει». Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση των γεγονότων, η γαστρεντερίτιδα της Όλγας Τρέμη και η απουσία της από το δελτίο Mega Γεγονότα το βράδυ της Τετάρτης ήταν εντελώς συμπτωματική.



Πριν από λίγο καιρό Τρέμη και Γεροβασίλη είχαν συναντηθεί για φαγητό στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ένα ραντεβού που είχε εκληφθεί σαν ένδειξη ανακωχής στην σύγκρουση διαρκείας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ/κυβέρνησης και Mega. Όμως, ο αποκλεισμός της Όλγας Γεροβασίλη από το δελτίο της Τρίτης, κάτι που έγινε με ευθύνη του διευθυντή ειδήσεων, Μανώλη Καψή, θα μπορούσε να έχει ανατινάξει τον όποιο δίαυλο επικοινωνίας είχαν εγκαταστήσει ανάμεσά τους οι δύο κυρίες. Εάν αυτό συνέβη, η Όλγα Τρέμη θα είχε κάθε δικαίωμα να νιώθει ενοχλημένη, παρόλο που το Mega έχει συνηθίσει να αντιπαρατίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, πάντα σύμφωνα με το κανάλι, ο λόγος για τον οποίον ο Μανώλης Καψής απέκρουσε την κυβερνητική εκπρόσωπο, ήταν διότι κατάλαβε ότι η παρέμβασή της θα είχε να κάνει κυρίως με υποδείξεις σχετικά με τον τρόπο που κάλυψε το Mega, από δημοσιογραφικής άποψης, το ζήτημα Πανούση.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Τρίτη το βράδι, η κα Γεροβασίλη είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση: «Στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega παρουσιάστηκαν ως γεγονότα υποτιθέμενοι διάλογοι, τους οποίους σύμφωνα με τον διευθυντή ειδήσεων έδωσε ο κ. Πανούσης. Το Mega αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων για να διατυπώσει την άποψη της κυβέρνησης, με την προκλητική απάντηση 'γιατί να σας βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο;' Η συνέχεια σε άλλες αίθουσες όπου τον έλεγχο δεν έχει το Mega, αλλά μόνο εκείνοι που σύμφωνα με τον Νόμο έχουν την εξουσία να αποφασίζουν». Μολονότι από την καταληκτική πρόταση της ανακοίνωσης λείπει το ρήμα και επομένως δεν είναι απολύτως σαφές τι ακριβώς προτίθεται να πράξει η Όλγα Γεροβασίλη, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι διατυπώνει μια απειλή προς το Mega, ακόμη και για χρήση ένδικων μέσων.

Την Τετάρτη το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε φιλοξενηθεί, όχι στο Mega, αλλά στο εξ ορισμού ασφαλές περιβάλλον της κρατικής τηλεόρασης, από το βήμα της οποίας κατήγγειλε και πάλι τον Μανώλη Καψή και τους συνεργάτες του. Μιλώντας στους δημοσιογράφους Γιάννη Δάρρα και Μαριλένα Κατσίμη, η κα Γεροβασίλη είπε «παρακολουθούσα ένα δελτίο ειδήσεων και βλέπω έναν τρόπο παρουσίασης ενός θέματος της ιστορίας με τον κύριο Πανούση -με παρουσίαση διαλόγων, να εμπλέκονται πρόσωπα, φωτογραφία συν διάλογος δίπλα- σαν πραγματικό γεγονός. Ενδεχομένως, κάποιος του περιέγραψε ένα γεγονός. Ένα σοβαρό μέσο ενημέρωσης προφανώς το μεταδίδει ως τέτοιο και όχι ως έναν διάλογο ο οποίος έχει διεξαχθεί, βάζοντας φωτογραφία, βάζοντας τον διάλογο από κάτω. Είναι ένας τρόπος ο οποίος ξεφεύγει πια από τα όρια της ενημέρωσης και γίνεται προπαγάνδα. Επ’ αυτού, λοιπόν, ήθελα να διαμαρτυρηθώ. Δεν θα λογοκρίνω ένα μέσο. Του προκύπτει από το ρεπορτάζ του προφανώς και το κάνει, αλλά έχει μεγάλη σημασία, πρώτον, το πώς το παρουσιάζεις και, δεύτερον, δεν μπορεί να μην εκφραστεί και η διαφορετική άποψη απέναντι σ’ αυτό».

Σε επόμενη ερώτηση-πάσα εκ μέρους των δημοσιογράφων, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «προφανώς είναι και λογοκρισία -ή προσπάθεια λογοκρισίας- και εν πάση περιπτώσει, αποκλεισμός. Και φυσικά δεν είναι ενοχλητικό σε προσωπικό επίπεδο, αλλά όταν ως εκπρόσωπος κυβέρνησης τηλεφωνώ για να παρέμβω στο δελτίο ειδήσεων, που μόλις λίγο πριν παρεμβαίνει στέλεχος της ΝΔ για 'ψύλλου πήδημα', αντιλαμβάνεστε ότι αυτό ξεπερνάει τα όρια των κανόνων, ξεφεύγει από τους κανόνες ενός μέσου επικοινωνίας, ενός μέσου ενημέρωσης».

Λόγω της γενικής απεργίας σήμερα, Πέμπτη, εκ των πραγμάτων δεν αναμένεται κάποιο νέο επεισόδιο, ούτε στη διένεξη Mega-Γεροβασίλη, ούτε όμως και σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά του σταθμού. Πιθανώς έως την Παρασκευή η γαστρεντερίτιδα να έχει υποχωρήσει και η Όλγα Τρέμη να αναλάβει ξανά τα καθήκοντά της ως παρουσιάστριας του δελτίου Mega Γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου