Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Ένα λαμπραντόρ “φύλακας - άγγελος'” για την 19χρονη Ασπασία που την πυροβόλησε ο πατέρας τηςΠρόκειται για τον πρώτο σκύλο-βοηθό στην Ελλάδα.

 Ο Μάικ, ένα κουτάβι λαμπραντόρ θα γίνει ο "φύλακας-άγγελος" της Ασπασίας Μπόγρη, της 19χρονης που πυροβόλησε ο πατέρας της στο κεφάλι για να εκδικηθεί τη μητέρα της.


Πρόκειται για τον πρώτο στην Ελλάδα σκύλο-βοηθό για άτομα με αναπηρίες ο οποίος έχει εκπαιδευτεί για να είναι σε θέση να ανιχνεύει κρίσεις, επιληπτικά επεισόδια και να προειδοποιεί εγκαίρως τη μητέρα της Ασπασίας, Σπυριδούλα Φατούρου.

Η Ασπασία βρίσκεται τους τελευταίους 20 μήνες στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα και καταπίνει χωρίς μηχανική υποστήριξη ενώ επικοινωνεί κάνοντας κινήσεις με το κεφάλι της.


δες το


Η εκπαιδεύτρια του Μάικ, Έλενα Παλάγκα έχει εξειδίκευση στα σκυλιά – βοηθούς για άτομα με ορατές και αόρατες αναπηρίες, είναι καλλωπίστρια σκύλων και σύμβουλος πένθους και απώλειας ζώων με σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου