Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Προϊστάμενος της Βουλής με 27 χρόνια υπηρεσία ο εργαζόμενος που απολύθηκε λόγω πλαστού πτυχίου



Θα εξεταστεί το ποσό που θα ζητηθεί αναδρομικά ως αποζημίωση


Μετά από έλεγχο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες, διαπιστώθηκε ότι το πτυχίο του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών που είχε καταθέσει ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν μπορεί να βεβαιωθεί ότι είναι γνήσιο

Θέση προϊσταμένου κατείχε ο υπάλληλος της Βουλής που απολύθηκε λόγω πλαστού πτυχίου σπουδών. Πρόκειται για τον πρώτο εκ των δεκαπέντε εργαζομένων του κοινοβουλίου που εντοπίστηκαν με προβληματικούς τίτλους σπουδών ή αλλοιωμένα απολυτήρια Λυκείου και παίρνουν τον δρόμο της απόλυσης.

Ο Γ.Π. διορίστηκε στη Βουλή το 1988 ωστόσο από τον έλεγχο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες και σύμφωνα με έγγραφο του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, «διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να βεβαιωθεί η γνησιότητα του πτυχίου, το οποίο προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος, προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό του καθόσον, σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω πτυχίο αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού στην ανωτέρω οργανική θέση».

Η απάντηση του πανεπιστημίου δόθηκε στις 7  Μαΐου  του 2015. Την επόμενη ημέρα (8/5) ο συγκεκριμένος υπάλληλος έσπευσε να υποβάλλει την παραίτησή του.

Πλέον, η συγκεκριμένη υπόθεση όπως και οι υπόλοιπες δεκατέσσερις θα εξεταστούν και από την δικαιοσύνη ενώ το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί και το ποσό που η Βουλή θα ζητήσει αναδρομικά ως αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου