Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

AFP: Πρόσωπο της χρονιάς η Μέρκελ, στο top 10 Τσίπρας και Βαρουφάκης




Ποιοι άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2015


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο τέως ΥΠΟΙΚ βρίσκονται στην όγδοη θέση της λίστας γιατί, «συμβολίζουν την αντίσταση στις πολιτικές της λιτότητας που ζητήθηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα»

Μετά το αμερικανικό περιοδικό «Τime» και οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανακήρυξαν «πρόσωπο της χρονιάς» για το 2015 την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το AFP, η κυρία Μέρκελ ήταν το πρόσωπο που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή την χρονιά που φεύγει και άφησε τη «σφραγίδα» της στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ωστόσο, στο «top 10» της λίστας του Γαλλικού Πρακτορείου με τους ανθρώπους που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2015, συγκαταλέγονται και δύο Έλληνες: Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο τέως υπουργός Οικονομικών βρίσκονται στην όγδοη θέση της λίστας αφού, σύμφωνα με το AFP, «συμβολίζουν την αντίσταση στις πολιτικές της λιτότητας που ζητήθηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα».

«Παρά το γεγονός ότι ο Τσίπρας αναγκάστηκε να υποχωρήσει από τις βασικές εκλογικές του υποσχέσεις, το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε  πρότυπο για την άκρα Αριστερά της Ευρώπης, που σήμερα εκπροσωπείται από τους Podemos της Ισπανίας», σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη δεύτερη θέση της λίστας οι εργαζόμενοι του πρακτορείου έφεραν με την ψήφο τους τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Το 2014 ο Πούτιν ήταν στην κορυφή της λίστας, ωστόσο, σύμφωνα με το AFP, το 2015 ήταν η χρονιά της Μέρκελ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος, στην τέταρτη οι κάτοικοι του Παρισιού, οι οποίοι δεν φοβήθηκαν να βγουν στους δρόμους μετά την φονική επίθεση στο Charlie Hebdo αλλά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου.

Στην πέμπτη θέση της λίστας του AFP βρίσκεται ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους. Η επιρροή της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης μεγάλωσε τρομακτικά το 2015, ωστόσο, ο Αλ-Μπαγκντάντι ήταν... άφαντος.

Στην αμέσως επόμενη θέση βρίσκεται η Αούνγκ Σαν Σου Κι, ενώ στην έβδομη ο Ντόναλντ Τράμπ. Ο προκλητικός Αμερικανός επιχειρηματίας.

Στην ένατη θέση το AFP τοποθετεί τον Ζεπ Μπλάτερ, τον έκπτωτο πρόεδρο της FIFΑ, ενώ στη δέκατη συναντάμε δύο ακόμη άντρες, τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι και τον Ιρανό ομόλογό του, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου