Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ερευνες για δύο υπόπτους ως τζιχαντιστές σε Λέσβο και Κάλυμνο



Εξετάζονται από κλιμάκιο της ΕΥΠ


Ένας από τους δύο Σύρους ισχυρίζεται ότι ήταν στρατιώτης στον συριακό στρατό από όπου όμως λιποτάκτησε

Σε συναγερμό βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι ελληνικές αρχές καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη έρευνες για δύο υπόπτους οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.

Πιο αναλυτικά, πληροφορίες που μεταδόθηκαν το απόγευμα της Τρίτης ανέφεραν ότι άντρες του Λιμενικού στην Κάλυμνο προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου από τη Συρία, στο κινητό του οποίου εντοπίστηκαν φωτογραφίες και βίντεο με οπλισμό και σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες, ενώ υπάρχουν και αναφορές που τονίζουν ότι πρόκειται για διακινητή και όχι για Σύρο πρόσφυγα. Για την ώρα ο ύποπτος κρατείται στο Λιμεναρχείου Καλύμνου, ενώ στο νησί έφτασε το βράδυ και κλιμάκιο της ΕΥΠ με αραβόφωνο μεταφραστή προκειμένου να του πάρουν κατάθεση. Ωστόσο, ανώτερες πηγές από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως δεν προκύπτει καμία σύλληψη ατόμου από το λιμεναρχείο Καλύμνου που να έχει σχέση με ισλαμιστές μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ακόμη ότι δύο διακινητές αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το πρωί σε ιστιοφόρο σκάφος σε θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου όπου νωρίτερα είχαν αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών προσφύγων και πως τα συγκεκριμένα άτομα κρατούνται στο λιμεναρχείο Καλύμνου.

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό πως οι ελληνικές αρχές ασχολούνται με την περίπτωση ενός ακόμη πρόσφυγα από την Συρία στο κινητό του οποίου βρέθηκαν φωτογραφίες με όπλα και ο οποίος βρίσκεται στην Μόρια της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Σύρος έφτασε την Δευτέρα μαζί με άλλους πρόσφυγες από την Τουρκία στην Λέσβο και οδηγήθηκε στο κέντρο υποδοχής στην Μόρια.

Εκεί, στον έλεγχο που του έγινε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στον κινητό του φωτογραφίες του ίδιου με όπλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Σύρος ισχυρίζεται ότι ήταν στρατιώτης στον συριακό στρατό από όπου όμως λιποτάκτησε και πέρασε όπως αναφέρει στον «ελεύθερο συριακό στρατό» με τον οποίο είχε λάβει μέρος σε μάχες.

Ο πρόσφυγας εξετάζεται από κλιμάκιο της ΕΥΠ προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε σχέση με τον ISIS ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου