Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ολυμπιακός: Όλα για όλα απέναντι στην Άρσεναλ στον «τελικό» του Φαλήρου



Μάρκο Σίλβα: Ποτέ δεν προετοιμαζόμαστε για να χάσουμε!


Τα πλάνα των δύο προπονητών πριν από το μεγάλο παιχνίδι - Οι επικρατέστεροι για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού και οι εκπλήξεις - Στα ύχη το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών ΜΜΕ για τον αγώνα - Μήνυμα Σίλβα σε Ιντέγε: Βασίζω πολλά επάνω σου - Ο «100άρης» Φινμπόγκασον

Η πιο μεγάλη νύχτα - και όχι ώρα -  έφτασε για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» κομάντος καλούνται απόψε στις 21:45 να αποδείξουν εκεί που ξέρουν καλύτερα, μέσα στο γήπεδο, ότι οι «κανονιέρηδες» της Άρσεναλ είναι... τζούφιοι!

Το παιχνίδι λοιπόν που περίμεναν τόσο καιρό τεχνικό τιμ, παίκτες, αλλά και οπαδοί έφτασε και παρά το φυσιολογικό άγχος, όλοι μαζί είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Αρσέν Βενγκέρ και των παικτών του, υπογράφοντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και βάζοντας την ομάδα τους στην κληρωτίδα για την φάση των «16» της διοργάνωσης, πλάι σε αυτά των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Βόλφσμπουργκ, Αϊντχόφεν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Ζενίτ! Αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο ότι και ο Ολυμπιακός πλέον μπορεί να βρίκσεται φυσιολογικά και αναμενόμενα απέναντι σε τέτοια ονόματα.

Ο Σίλβα και ο Βενγκέρ ότι είχαν να πουν το είπαν την Τρίτη στα media. Ο Πορτογάλος προπονητής αλλά και ο έμπειρος Αλσατός τεχνικός έχουν ήδη σχεδιάσει το πως θα παίξουν το βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ο Μάρκο Σίλβα από την μεριά του προσανατολίζεται σε μία ενδεκάδα με τον Ρομπέρτο γκολκίπερ, Ομάρ δεξί μπακ, Μαζουάκου αριστερά, κέντρο άμυνας με επικρατέστερο δίδυμο τους Μποτία και Σιόβα, άξονα με Μιλιβόγιεβιτς - Κασάμι, δεκάρι ο Φορτούνης, δεξί εξτρέμ ο Πάρντο, αριστερά ο Σεμπά και φορ ο Ιντέγιε. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν εκτός από τον Ντα Κόστα οι Καμπιάσο και Σαλίνο.

Για την Άρσεναλ η επικρατέστερη εκδοχή είναι με τον Τσεχ κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Μπεγερίν, αριστερά τον Μονρεάλ και στόπερ τους Κοσιελνί και Μερτεζάκερ. Στο κέντρο θα είναι οι Φλαμινί, Ράμσεϊ και Οζίλ, δεξί εξτρέμ ο Γουόλκοτ, αριστερό ο Τσάμπερλεϊν και φορ ο Ζιρού.

Αναλυτικά η αποστολή των Πειραιωτών: Μποτία, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Ερνάνι, Ιντέγιε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Πάρντο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας και Βούρος.

Ο Μάρκο Σίλβα σύμφωνα με τις δοκιμές του την Τρίτη έδειξε πως ακόμα αμφιταλαντεύεται για τους παίκτες που θα ξεκινήσουν στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο διπλό που έκανε είχε αρχικά μαζί τους Μιλιβόγιεβιτς - Καμπιάσο - Φορτούνη. Εν μέσω του διτέρματος έβγαλε τον Φορτούνη για να βάλει στην θέση του τον Καμπιάσο. Επίσης δοκίμασε μαζί τους Μιλιβόγιεβιτς - Κασάμι - Φορτούνη και τους Μιλιβόγιεβιτς - Κασάμι - Σαλίνο. Αυτό που είναι σαφές όμως είναι πως ο Καμπιάσο είχε τον πρώτο λόγο σε αρκετές δοκιμές του στο κέντρο και αυτό μπορεί να δείχνει κάτι ως προς τις προθέσεις του. Ο ίδιος πάντως φρόντισε να δείξει σε βίντεο στους παίκτες του το ματς της Άρσεναλ με την Σάντερλαντ. Εκτός από την ανάλυση, έριξε το βάρος στον Ράμσεϊ, ζητώντας από τους παίκτες του να προσέξουν πιο πολύ αυτόν σε σχέση ακόμα και με τον επίσης επικίνδυνο Οζίλ. Φαίνεται πως ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Άρσεναλ τον Ράμσεϊ (σ.σ. με την Σάντερλαντ είχε μία ασίστ και ένα γκολ). Δεν αποκλείεται να δείξει ξανά σε βίντεο την Άρσεναλ. Μπορεί μάλιστα να δείξει εκ νέου το παιχνίδι των δύο όμαδων στο Emirates.

Το ενδιαφέρον των media στα ύψη για το Ολυμπιακός - Άρσεναλ!

Άνευ προηγουμένου είναι το ενδιαφέρον για το Ολυμπιακός - Άρσεναλ από τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Το παιχνίδι θα καλυφθεί από πολλούς Άγγλους δημοσιογράφους αλλά και media από άλλες χώρες της γηραιάς ηπείρου. Η ζήτηση για διαπιστεύσεις ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη (σ.σ. στην συνέντευξη Τύπου του Σίλβα ήταν μέχρι και Γερμανοί δημοσιογράφοι) ενώ είναι το παιχνίδι που θα έχει την μεγαλύτερη κάλυψη από κάθε άλλο στην τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η UEFA ενημέρωσε σχετικά την ΠΑΕ Ολυμπιακός (σ.σ. πως το ματς αυτό είναι με το πιο μεγάλο ενδιαφέρον από τα media) την Τρίτη και όπως γίνεται αντιληπτό είναι ένα ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός για τους ερυθρόλευκους, που έχουν ως στόχο να αποκλείσουν την Άρσεναλ από τη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ύστερα από 16 χρόνια.

Συνολικά θα υπάρξουν 11 παραγωγές για το ματς, εκ των οποίων οι 5 θα βγουν από το Καραϊσκάκη με τα συγκεκριμένα ΜΜΕ να έχουν φέρει δικά τους βαν και εξοπλισμό γι' αυτόν τον λόγο. Όλα τα βλέμματα στο Φάληρο λοιπόν...



Σίλβα σε Ιντέγιε: «Ποντάρω πολλά πάνω σου»

Ο Νιγηριανός επιθετικός είχε στην προπόνηση της Τρίτης μία συνομιλία με τον Σίλβα στον Ρέντη. Οι δυό τους φυσικά μίλησαν κυρίως για το άκρως καθοριστικό ματς με την Άρσεναλ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός από την μεριά του, του επισήμανε μεταξύ άλλων πως «ποντάρω πολλά πάνω σου. Είναι ένα ματς όπου περιμένω το καλύτερο δυνατό από σένα, όπως βέβαια και από όλους τους παίκτες».

Επίσης συζήτησαν και για την δυναμική και την στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού, κάτι που τόνισε και στην συνέντευξη Τύπου ο ίδιος ο Ιντέγιε. Άλλωστε ο Ιντέγιε είναι ένας παίκτης που ξέρει καλά την Πρέμιερ αλλά και την Άρσεναλ.

Ο Σίλβα στο πλαίσιο της προπόνησης είχε μία κατ' ιδίαν κουβέντα και με τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς ενώ εκ νέου δίπλα στους παίκτες ήταν ο Σάββας Θεοδωρίδης, που πάντα έχει κάτι να πει και τον δικό του τρόπο να τους τονώσει το ηθικό.

Ο 100άρης Φινμπόγκασον!

Τον αριθμό των 100 γκολ σε πρωταθλήματα έξι χωρών έπιασε ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον που όπως τόνισε ο ίδιος έβαλε στόχο για τα επόμενα... 100!

Ο Ισλανδός άσος του Ολυμπιακού είχε 28 γκολ σε 43 ματς στην Ισλανδία, 4 σε 22 στο Βέλγιο, 12 σε 17 στην Σουηδία, 53 σε 63 στην Ολλανδία, 2 σε 25 στην Ισπανία και 1 σε 7 αναμετρήσεις στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια το τέρμα του με τον Πανθρακικό ήταν το υπ' αριθμόν 100 σε 177 ματς. Άρα έχει Μ.Ο. σκοραρίσματος 1.77 γκολ ανά ματς.

Μάρκο Σίλβα: Ποτέ δεν προετοιμαζόμαστε για να χάσουμε!
Στο πόσο σημαντική θα είναι για τον σύλλογο, τον κόσμο και τους παίκτες θα είναι η πρόκριση αναφέρθηκε ο Μάρκο Σίλβα στην συνέντευξη Τύπου ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του θα μπει στο γήπεδο με την λογική της νίκης.

"Είναι πραγματικότητα πως εμείς αύριο έχουμε την δυνατότητα να αποκλείσουμε για πρώτη φορά την Άρσεναλ από την φάση των ομίλων. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να γίνει αυτό. Ποτέ κανένα ματς εμείς δεν το προετοιμάζουμε για να χάσουμε και ας υπάρχει το ενδεχόμενο πρόκρισης με δύο αποτελέσματα. Πάντα πάμε με την λογική της νίκης".

Ποιόν θα θέλατε να κλειδώσετε αύριο στα αποδυτήρια; Παίκτη ή προπονητή;
"Είναι κάτι που δεν με απασχολεί. Δεν είναι μέρος της δουλειάς μου. Ο κόσμος ασχολείται με το ποιοι λείπουν. Εμείς όταν πήγαμε στο Λονδίνο είχαμε και απουσίες και παίκτες που έπαιζαν πρώτη φορά στην ενδεκάδα και παίκτες από τις Ακαδημίες. Παρόλα αυτά δεν σταματήσαμε ποτέ να παλεύουμε για ότι θέλουμε. Η Άρσεναλ θα κάνει το ίδιο. Δεν παίζει κανέναν ρόλο. Οι απουσίες δεν έχουν κανέναν ρόλο σε αυτό".

Είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός για διαχείριση... κρίσεων μέσα στο ματς;
"Ναι γνωρίζουμε πως η Άρσεναλ νιώθει πιο άνετα όταν έχει την κατοχή της μπάλας. Έχει τα όπλα για αυτό. Και εμείς αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε. Να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Είμαστε πάντα προετοιμασμένοι. Και οι 2 ομάδες θέλουν το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει πολλές φορές. Είναι ένα ματς που πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για την δομή σου, το συναισθηματικό κομμάτι και το τι μπορεί να γίνει στον αγώνα".

Υπάρχει ενδεχόμενο να παίξει ο Μποτία αντί του Ντα Κόστα;
"Αύριο θα γίνει η τελική εκτίμηση του Ντα Κόστα. Και οι 2 είναι αποστολή και έχουν τις πιθανότητές τους, όπως ο Σιόβας και ο Βούρος. Αύριο θα αποφασιστεί. Θα γίνει μία εκτίμηση της κατάστασης και θα δούμε τι θα γίνει"

Η Αρσεναλ θα έχει μεγαλύτερη πίεση αύριο όπως και ο Βενγκέρ (σ.σ. Ερώτηση Αγγλου δημοσιογράφου)
"Όταν έγινε η κλήρωση και είδαμε τον όμιλο νομίζω πως όλοι είχαν στο μυαλό τους τα φαβορί για την πρόκριση. Παρόλα αυτά εμείς έχουμε αύριο την δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο γήπεδό μας και μπροστά στον κόσμο μας. Αυτό δείχνει την πολύ καλή δουλειά που έχουμε κάνει. Τα αποτελέσματα έρχονται πάντα μέσα στο γήπεδο. Συμφωνούμε όμως πως μία Άρσεναλ που σπανίως είχε βρεθεί σε τέτοια θέση, σίγουρα θα έχει μία παραπάνω πίεση. Εμείς δεν νιώθουμε πίεση. Θα δουλέψουμε για να παρουσιάσουμε τον καλύτερο δυνατό εαυτό μας μπροστά στον κόσμο μας".

Μήπως η Αρσεναλ υποτίμησε τον Ολυμπιακό;
"Καταλαβαίνω την ερώτηση. Αλλά δεν συμφωνώ. Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Όλα τα παιχνίδια σε τέτοιο επίπεδο είναι πολύ δύσκολα. Εμείς κερδίσαμε στο Λονδίνο και θα κοιτάξουμε να κάνουμε και αύριο το ίδιο".

Ποιο ειναι το μήνυμά σας προς τον κόσμο;
"Καταλαβαίνουμε πως είναι ένα πολύ σημαντικό ματς. Υπάρχει η ευκαιρία μπροστά στον κόσμο μας να διεκδικήσουμε την πρόκριση με έναν πολύ σπουδαίο αντίπαλο. Με ένα ελαφρύ πλεονέκτημα για εμάς. Μας χαροποιεί που η ΟΥΕΦΑ δίνει τόση σημασία στον αγώνα. Αυτό που λέμε στον κόσμο είναι αυτό που λέμε πάντα. Πως θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό και για τη νίκη και την πρόκριση. Σημασία έχει για τον σύλλογο, για τους παίκτες και για τους φιλάθλους μας και θα το προσπαθήσουμε πολύ. Δεν είναι μόνο η σημασία για μένα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου