Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Η απάντηση της Τζένης Μπαλατσινού στον Δημήτρη Παπανώτα

Ας μιλήσουμε περισσότερο για όρους και λιγότερο για αφορισμούς

Την δική της απάντηση και τον διαχωρισμό των εννοιών δίνει η Τζένη Μπαλατσινού μέσα από το Jenny.gr. Η παρουσιάστρια προχθές το βράδυ δέχθηκε άκομψες και προσωπικές ερωτήσεις από δημοσιογράφους, πράγμα που την έκανε να έρθει σε δύσκολη θέση και να μιλήσει ανοιχτά για αυτούς που πολλές φορές μιλούν για εκείνη. Ένας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης Παπανώτας ο οποίος σε χθεσινή του ανάρτηση στο facebook μετά τις δηλώσεις της την αποκάλεσε ομοφοβική και σε ειρωνικό στυλ και κάνοντας "άτυχους" παραλληλισμούς.

Διαβάστε την απάντηση της παρουσιάστριας:
Ομοφοβία: Η αποστροφή ή οι διακρίσεις με αφετηρία τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Φαινόμενο που βασίζεται στην προκατάληψη, δημιουργείται από την άγνοια και καταλήγει σε διάκριση ενάντια στους ομοφυλόφιλους. Συχνά φτάνει ως το σημείο να εκδηλώνεται πολύ επικύνδυνα, όπως μέσω λεκτικής βίας και με ομοφοβικά εγκλήματα μίσους όπως επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, ακόμη και φόνους. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ομοφοβία μπορεί να προέρχεται από θρησκευτική προκατάληψη, αισθήματα κοινωνικής ανασφάλειας ή ως αυτοεπιβεβαίωση του σεξουαλικού προσανατολισμού. Κάποιοι από τους παράγοντες που επιτείνουν τη ομοφοβία ειναι ακόμη το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και κοινωνικό στάτους, η έλλειψη επαφής με ομοφυλόφιλους και η έλλειψη παιδείας.
Μισογύνης: Αυτός που μισεί το γυναικείο φύλο και το υποτιμά κατά συρροή.
Κατίνα: γυναίκα που επικρίνει κακόβουλα την ζωή των άλλων, μιλά πολύ και σκέφτεται λίγο.
Άνδρας: Αρσενικός Άνθρωπος. Δεν επικρίνει τις γυναίκες, μιλά λίγο και σκέφτεται πολύ. Διακατέχεται από υπερηφάνεια, αυτοσεβασμό και  γενναιότητα στην ανάληψη ευθυνών.
Μπορείς να εμμένεις στον λαικότροπο κακόβουλο λόγο σου και να αφήσεις ήσυχους όρους κοινωνικής ευαισθησίας. Αρπάζοντας τα λεκτικά λάβαρα της ομοφοβίας, μάλλον δεν καταφέρνεις να μεταλλάξεις την μισογυνία σε σοβαρή τοποθέτηση.
Το μόνο που μπορώ να σου πω για να σε βοηθήσει λίγο είναι πως βιολογία δεν είναι πεπρωμένο…

Καλημέρα και εύχομαι κάποια στιγμή να βρεις απάντηση στα ερωτήματα που σε ταλανίζουν γύρω από την showbiz…
Υ.Γ. Εναλλακτικές ερωτήσεις προς αντικατάσταση «κλισέ» ερωτήσεων:
1) Έχεις σταθερό κύκλο περιόδου;
2) Μπορείς να κάνεις διπλή τσιχλόφουσκα;
3) Χρησιμοποιείς χάρακα για την χωρίστρα;
4) Ο πλαστικός πήρε απόδειξη ή πληρώθηκε μαύρα;
Πηγή Jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου