Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

CNBC: Μην στοιχηματίζετε ότι το 2016 θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα




«Βλέπει» μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική αστάθεια


Όπως σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, η κυβέρνηση Τσίπρα χαρακτηρίζεται από έλλειψη στρατηγικής

Μην στοιχηματίζετε πως το 2016 θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του για την χώρα μας το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, προειδοποιώντας ότι τα capital controls θα παραμείνουν και θα φέρουν τον επόμενο χρόνο μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική αστάθεια.

Σύμφωνα με το CNBC, έπειτα από πολύμηνες και βασανιστικές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας και ένα δημοψήφισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στροφή 180 μοιρών το καλοκαίρι και αποδέχθηκε τις απαιτήσεις των δανειστών για ακόμη περισσότερη λιτότητα, ως αντάλλαγμα για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.

Συνολικά, από το 2010, η Αθήνα έχει πάρει σχεδόν 330 δισεκατομμύρια ευρώ, αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως τώρα, η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει το ΔΝΤ να μείνει εκτός του τρίτου πακέτου διάσωσης.

Όμως, όπως σημειώνει το CNBC, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζεται από έλλειψη στρατηγικής.

«Το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους παραμένει, ωστόσο, πολλοί -συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ- λένε πως χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους, η ελληνική οικονομία δεν θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της. Μάλιστα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 1,3% το 2016 και πως η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, σε ποσοστό 27,1%», γράφει το ειδησεογραφικό δίκτυο.

«Ουσιαστικά, η Ελλάδα δεν διαθέτει στρατηγική για την ανάπτυξη ή στρατηγική γενικότερα», λέει στο CNBC ο διευθυντής του  think tank «Open Europe».

«Η ελληνική κυβέρνηση περνάει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, αλλά δεν τις υποστηρίζει. Το γεγονός αυτό εγείρει μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά στο αν οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα εφαρμοστούν. Υπάρχουν, επίσης, πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου