Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Συνεχίζει στο Europa League ο Ολυμπιακός μετά το 0-3 από την Άρσεναλ

Δεν τα κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι»


Άσχημη βραδιά για τους νταμπλούχους Ελλάδας, που είδαν τον Ζιρού να πετυχαίνει χατ-τρικ με κεφαλιά στο 29ο λεπτό, πλασέ από τη μικρή περιοχή στο 49' και πέναλτι στο 66' και να χαρίζει την πρόκριση στους «16» του Champions League στους Λονδρέζους

Στο Europa League θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του «περιπέτεια» με τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός, καθώς, στον 6ο και τελευταίο του αγώνα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ηττήθηκε από την Άρσεναλ με 0-3 και έχασε την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μολονότι έπαιζε, ουσιαστικά, για τέσσερα αποτελέσματα.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στους «32» του Europa League, καθώς έμειναν τρίτοι στον όμιλο, από τον οποίο προκρίθηκαν η Μπάγερν (ως πρώτη) και η Άρσεναλ (ως δεύτερη).

Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, παρά το γεγονός ότι το ξεκίνημα του αγώνα στο «Καραϊσκάκη» ήταν ενθαρρυντικό. Πατώντας καλύτερα μέσα στο γήπεδο και υπό τις ιαχές 35.000 φίλων τους, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έψαξαν από την αρχή το γκολ, ήλεγχαν το ρυθμό της αναμέτρησης και κρατούσαν μακριά από την εστία του Ρομπέρτο τους παίκτες της Άρσεναλ, που υπέπιπταν σε συνεχόμενα λάθη, εξαιτίας του «ερυθρόλευκου» πρέσινγκ.

Όλα άλλαξαν όμως στο 29ο λεπτό, καθώς η Άρσεναλ ευτύχησε να σκοράρει με κεφαλιά του Ζιρού, έπειτα από σέντρα του Ράμσεϊ και κακή αντίδραση του Ρομπέρτο στην κλειστή του γωνία. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα, ο Φλαμινί είχε απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, όμως το σουτ που έκανε, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το 0-1 ήταν και το σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Όλοι ήλπιζαν ότι οι παίκτες των γηπεδούχων θα έβγαιναν στον αγωνιστικό χώρο έτοιμοι να ανατρέψουν την εις βάρους τους κατάσταση στο β' ημίχρονο, όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Μόλις στο 49ο λεπτό, ο πρώην «ερυθρόλευκος», Τζόελ Κάμπελ, πάσαρε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και ο Ζιρού με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-2, που ήταν και σκορ πρόκρισης για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να ψάξει για το ένα γκολ της πρόκρισης, αλλά... δεν πρόλαβε. Στο 66ο λεπτό, η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ομάρ σε σουτ του Μονρεάλ. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Ζιρού, πετυχαίνοντας χατ-τρικ και γράφοντας το 0-3, το οποίο ήταν πλέον μη αναστρέψιμο, καθώς οι Πειραιώτες ήταν υποχρεωμένοι να ψάξουν τρία γκολ μέσα σε περίπου 25 λεπτά, για να πάρουν εκείνοι την πρόκριση, έναντι των αντιπάλων τους.

Όπως ήταν φυσικό, με την ψυχολογία στο ναδίρ, κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό να συμβεί, κι έτσι η Άρσεναλ πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε με την παρηγοριά ότι θα συνεχίσει στο Europa League...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου