Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ζuckerberg έγινε πατέρας και χαρίζει 40 δισ. δολάρια για χάρη της κόρης του



Γεννήθηκε η πιο δημοφιλής κόρη στα social media


Λίγες ώρες μετά τη γέννηση της Max o ιδρυτής του Facebook ανακοίνωσε μέσω... Facebook ότι θα δώσει το 99% των μετοχών του, συνολικής αξίας 45 δισ. δολαρίων, σε ίδρυμα για την ενίσχυση των ανθρωπιστικών οργανώσεων

Η γέννηση της μικρής Max, της κόρης του ιδρυτή του Facebook είναι όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Το ζευγάρι περίμενε με αγωνία την γέννηση του παιδιού τους, κάτι που το γιόρτασαν με έναν μοναδικό τρόπο: την απόφαση να δώσουν το 99% των μετοχών του Facebook αξίας πάνω από 45 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα ίδρυμα που έχουν ιδρύσει για την ενίσχυση ανθρωπιστικών οργανώσεων.



Η δωρεά αυτή δεν θα γίνει άμεσα, αλλά μέσα στην πορεία του χρόνου, καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του Zuckerberg και της γυναίκας του.

Δεν λείπει όμως και η ανθρώπινη πλευρά ενός χαζομπαμπά Zuckerberg ο οποίος υποδέχτηκε την νεογέννητη κόρη του με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο, μπροστά στο παγκόσμιο κοινό του Facebook όπως ήταν αναμενόμενο.

«Max σε αγαπούμε και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη να αφήσουμε τον κόσμο έναν καλύτερο κόσμο για σένα και για όλα τα παιδιά» έγραψε σε ένα γράμμα που ανέρτησε στο Facebook ο Μark Zuckerberg και η γυναίκα του Priscilla μετά την γέννησή χθες της κόρης τους. «Σου ευχόμαστε μία ζωή γεμάτη με την ίδια αγάπη, ελπίδα και χαρά που έδωσες σε εμάς. Ανυπομονούμε να δούμε τι φέρνεις στον κόσμο» έγραψαν οι δύο γονείς στη νεογέννητη κόρη τους.

H ανακοίνωση του Zuckerberg στο προφίλ του στο facebook



Το ποστ του Mark σε χρόνο μηδέν άρχισε να κερδίζει δεκάδες likes, ενώ μεταξύ άλλων στο ευτυχές ζεύγος ευχήθηκαν η Σακίρα, η Μελίντα Γκέιτς, ο Άρνολντ Σβαντζενέγκερ, και πολλοί άλλοι, στους οποίους ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου απάντησε προσωπικά.

Διάσημοι φίλοι του ζευγαριού ευχήθηκαν για την κόρη τους


Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά την εγκυμοσύνη τον Ιούλιο, όταν είχαν αποκαλύψει ότι η σύζυγός του Chan είχε ήδη τρεις αποβολές πριν συλλάβει την Max. Ο ίδιος μάλιστα εξέπληξε τους πάντες πριν λίγες ημέρες, όταν δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα που έχει για να πάρει δίμηνη άδεια πατρότητας για να μείνει κοντά στην οικογένειά του τις πρώτες ημέρες της κόρης του.

Όσο για την μικρή Max θα χρειαστεί άλλα 13 χρόνια για να μπορέσει να αποκτήσει το δικό της προφίλ στο Facebook καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς στις ΗΠΑ απαγορεύεται να υπάρχουν προσωπικά στοιχεία για παιδιά κάτω των 13 ετών.


Πόσο σπάνιο είναι το Max για κορίτσι;
Ενδεικτικό της «τρέλας» που κατέλαβε την διαδικτυακή κοινότητα με την αναγγελία της γέννησης της κόρης του Mr. Facebook, είναι και το ηλεκτρονικό δημοσίευμα του περιοδικού Time. Το όνομα Max, που αποφάσισαν οι γονείς να δώσουν στο νεογέννητο, προκάλεσε την απορία πολλών παγκοσμίως και ήταν το... τρίτο στη σειρά θέμα συζήτησης (μετά τη γέννηση και την υπέρογκη δωρεά). «Μα καλά, είναι κορίτσι και το έβγαλαν Max;», αναρωτήθηκαν οι περισσότεροι και το Time ανέλαβε να εξηγήσει πόσο σπάνιο είναι το όνομα αυτό για κορίτσι!

Από το 2000 και μετά, μόλις 150 παιδιά που γεννήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες πήραν το όνομα Max, βάσει των δεδομένων του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας, ενώ το 2014, την τελευταία χρονιά για την οποία υπάρχουν στοιχεία, μόλις 14.

Αναλόγως, γράφει το Time, για να καταλάβουν οι αναγνώστες την αντιστοιχία, μόλις 14 κορίτσια που γεννήθηκαν το 2014 ονομάστηκαν Matthew, ενώ το «θηλυκοποιημένο» Maxine είναι σαφώς πιο κοινό με 202 ονοματοδοσίες μέσα στο 2014.

Πόσα κορίτσια ονομάστηκαν Max στις ΗΠΑ τα τελευταία 15 χρόνια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου