Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Αγρότες έριξαν γάλα και έκαψαν σημαίες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο

 

 

Σκληραίνουν τη στάση τους

 

 Στην Πάτρα απέκλεισαν το λιμάνι και έχυσαν γάλα - Πέταξαν πορτοκάλια στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στην Αργολίδα - Αγρότες της Αττικής έκλεισαν το δρόμο προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με αποκλεισμούς δρόμων μεγαλύτερης διάρκειας σε όλη τη χώρα συνεχίζουν οι αγρότες  τις κινητοποιήσεις τους κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, έτσι και σήμερα σημειώθηκαν επεισόδια σε πολλές πόλεις, αφού οι αγρότες επέλεξαν να δείξουν την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική πολιτική καίγοντας σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνοντας τόνους γάλατος, ακόμη και μέσα στα γραφεία του κόμματος, όπως συνέβη στο Ρέθυμνο.

Η διαδήλωση των αγροτών στο  Ρέθυμνο το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν επεισοδιακή.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο κτήριο της αντιπεριφέρειας στο Ρέθυμνο, αδειάζοντας δοχεία με γάλα και φωνάζοντας συνθήματα κατά του σχεδιασμού της κυβέρνησης για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Κατά τη διάρκεια πορείας των αγροτών μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου, αντιπροσωπεία τους σταμάτησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ορισμένοι εκ των αγροτών εισέβαλαν στα γραφεία, αποκαθήλωσαν την ελληνική σημαία και εν συνεχεία άδειασαν δοχεία με γάλα. Παράλληλα, κάποιοι εκτόξευσαν μπογιές και αυγά στους τοίχους, ενώ ορισμένοι άλλοι προσπάθησαν να βγάλουν από το εσωτερικό των γραφείων σύμβολα του κόμματος.

Επιπλέον, η ίδια ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα γραφεία της αντιπεριφέρειας στην πρώην νομαρχία. Εκεί η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, τους δέχθηκε στον προαύλιο χώρο όπου τους ζήτησε να δεχτούν τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στην αντιπεριφέρεια, ενώ τους παρέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης.

Οι διαδηλωτές έριξαν δοχεία με γάλα στο προαύλιο και στον δρόμο, ζητώντας από τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις τους.

Το βράδυ της Παρασκευής, οι αγρότες βρίσκονταν στον κεντρικό κόμβο του Ατσιπόπουλου επί της Εθνικής οδού συνεδριάζοντας για το εάν θα αποκλείσουν εκ νέου την κυκλοφορία.

Γάλα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έριξαν αγρότες στο Ρέθυμνο










 
Αγρότες έριξαν γάλα στην Πάτρα 
Στην Πάτρα αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο του Σταυροδρομίου στην Αχαΐα προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού της πόλης, όπου και έχυσαν τόνους γάλατος.

Επιβαίνοντας σε τρακτέρ και αγροτικά οχήματα κατευθύνθηκαν προς την Πάτρα και στη συνέχεια έφτασαν έξω από το νέο λιμάνι.  Αμέσως μετά μπήκαν στο λιμάνι και, αφού κινήθηκαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα μέσα στους χερσαίους χώρους, στάθμευσαν τα οχήματα στο εσωτερικό οδικό δίκτυο. Νωρίς το απόγευμα αποχώρησαν και επέστρεψαν στον κόμβο του Σταυροδρομίου. Έκλεισαν για τέσσερις ώρες τα διόδια της Νεστάνης στην Εθνική Αγρότες της Αρκαδίας έκλεισαν από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα τα διόδια της Νεστάνης στη Εθνική οδό, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να κινούνται αναγκαστικά από την παλαιά εθνική οδό μέσω Αχλαδόκαμπου.

Οι αγρότες του μπλόκου έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους και από αγρότες της περιοχής των Καλαβρύτων που έφτασαν για να διαμαρτυρηθούν με αγροτικά αυτοκίνητα. Επίσης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης κάποιοι αγρότες έβγαλαν και ζεύτηκαν άροτρα «οργώνοντας» την άσφαλτο, θέλοντας σαν δείξουν το δύσκολο και σκληρό τρόπο που αγωνίζονται να καλλιεργήσουν.

Φωτογραφία από την Πάτρα από το thebest.gr



Στην Αργολίδα πέταξαν πορτοκάλια στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας 
Την ίδια ώρα στην Αργολίδα, οι αγρότες της ΠΑΣΥ από το μπλόκο της Δαλαμανάρας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας, στην παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου.

Οι αγρότες έφτασαν στο διοικητήριο με τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα και ανήρτησαν πανό στο μπαλκόνι του 2ου ορόφου που έγραφε: «Μπλόκα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική».

Στη συνέχεια, πέταξαν πορτοκάλια στο προαύλιο του διοικητηρίου και έκαψαν συμβολικά ένα ομοίωμα λαιμητόμου, ενώ αντιπροσωπεία συνάντησε τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο και του επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, αποσπώντας τη δέσμευση ότι θα τα μεταφέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Παράσταση διαμαρτυρίας από το μπλόκο της Δαλαμανάρας





Στους δρόμους και αγρότες της Αττικής 
Στους δρόμους βγήκαν την Παρασκευή και οι αγρότες της Αττικής, οι οποίο έκλεισαν και για μία ώρα τη Λεωφόρο Μαρκοπούλου στη διασταύρωση προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στη κινητοποίηση πήραν μέρος αγρότες απο την Κερατέα, το Μαρκόπουλο, τα Σπάτα, το Κορωπί και την Παιανία.

Οι αγρότες καλούν, εκ νέου, αύριο στις 2 το μεσημέρι, εκπροσώπους των μπλόκων στα Τέμπη, προκειμένου να αποτιμήσουν την έως τώρα πορεία των κινητοποιήσεών τους και να συντονίσουν τις ενέργειές τους από εδώ και στος εξής.

Προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση, από την ερχόμενη εβδομάδα, προσανατολίζονται να αυξήσουν σταδιακά και σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού της Κοιλάδας.

Όσον αφορά τη σημερινή εξάωρη διακοπή της κυκλοφορίας, ήδη, έχει εκδοθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετική ανακοίνωση για διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου και υποδεικνύονται εναλλακτικές διαδρομές.

Αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό της εισόδου της Αττικής Οδού στο Κορωπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου