Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Στα 17 του έφτασε στην κορυφή του κόσμου με ένα κοντάρι



Στα 17 του έφτασε στην κορυφή του κόσμου με ένα κοντάρι. Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι το νέο ταλέντο του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού.



Από αθλητική οικογένεια, ο Εμμανουήλ είναι γιος του πρωταθλητή στο δέκαθλο Χάρη Καραλή και της επίσης αθλήτριας από την Ουγκάντα της Σάρας Καραλή που μεγάλωσαν στον Πύργο και ήταν αθλητές του κορυφαίου Ηλειου προπονητή του στίβου, Σάκη Καίσαρη. Ο πατέρας του, θέλησε να μυήσει στον αθλητισμό από μικρό τον γιο του αλλά και την δίδυμη αδερφή του την Αγγελική.
Ο Εμμανουήλ άρχισε από το κολύμπι και το καράτε. Ο άνθρωπος που είδε το ταλέντο του στον στίβο και μέσα σε τρία χρόνια κυριολεκτικά τον απογείωσε, είναι ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου.
Με τον προπονητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου σε βράβευση στο ΣΕΓΑΣ
Με τον προπονητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου σε βράβευση στο ΣΕΓΑΣ
Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής λάτρεψε το άλμα επί κοντώ και δηλώνει με υπερηφάνεια ότι το πρότυπό του είναι ο Σεργκέι Μπούμπκα. «Μπορεί να μην τον πρόλαβα, αλλά είναι μύθος για το αγώνισμα του επί κοντώ» είχε δηλώσει πέρισυ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Πατρίς του Πύργου. Στην ίδια σύνέντευξη, ερωτηθείς για το πόσο διαφορετική είναι η ζωή του σε σχέση με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, ο Εμμανουήλ απαντά: «Δε διαφέρει πολύ από αυτή των άλλων 16χρονων. Απλά έχω περιορισμένο χρόνο λόγω προπόνησης ή αγώνων. Αλλά δεν με ενοχλεί γιατί αγαπώ αυτό που κάνω και έχω και πολλούς φίλους μέσα από το στίβο.»





δες το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου