Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Τέλος στα σενάρια εκλογών βάζει το Μαξίμου από την Τεχεράνη

 

Με την φράση «είστε με τα καλά σας, κάθε τρεις μήνες;»


«Εξαιρετικά εγωιστικό αυτό που κάνουν οι αγρότες» δήλωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή επικρίνοντάς τους ότι δεν υπολογίζουν τη συνολική κοινωνική ανάγκη - Την συζήτηση για πρόωρες εκλογές τροφοδότησε ο Πάνος Καμμένος που είπε ότι ο λαός θα έχει πάλι τον λόγο αν η τρόικα προβάλλει παράλογες απαιτήσεις

Με την φράση «Είστε με τα καλά σας, κάθε τρεις μήνες;» ανώτατη κυβερνητική πηγή απέκλεισε χωρίς περιστροφές, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εκλογολογία, το παραμικρό ενδεχόμενο εκλογών, όπως συζητείται τις τελευταίες ημέρες στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό.

Την συζήτηση περί πρόωρων εκλογών πυροδότησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος του πρωθυπουργού με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real».
«Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο» προειδοποίησε ο κ. Καμμένος. Την άποψη αυτή ωστόσο δεν συμμερίζεται ανώτατη κυβερνητική πηγή που παρενέβη από το Ιράν που βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο φρόντισε να υπογραμμίσει ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, αποδοκιμάζοντας, εμμέσως, όσους μιλάνε για πρόωρες κάλπες.Η ίδια πηγή επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία που έχουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις ξεκαθαρίζοντας στην ουσία ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ούτε φοβάται τις επιπτώσεις από αυτές τις αντιδράσεις. Μάλιστα επέκρινε ευθέως τους αγρότες ότι δεν υπολογίζουν τη συνολική κοινωνική ανάγκη.

«Είναι εξαιρετικά εγωιστικό αυτό που κάνουν οι αγρότες, ενώ τους λέμε ελάτε στο διάλογο και δεν έρχονται.
Η πρόταση νόμου δεν αφορά μόνο αυτούς, αλλά όλη την κοινωνία, τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, δεν έχουν φωνή αυτοί;» αναρωτήθηκε με νόημα ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας, προσθέτοντας ότι «ειδικά οι αγρότες ευνοούνται από αυτό» και διαμηνύοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα να δώσουμε».

Η ίδια ανώτατη κυβερνητική πηγή τόνισε δε: «Δεν ανησυχώ για τους αγρότες, αλλά για το προσφυγικό, την αξιολόγηση, την πορεία της οικονομίας, για το πώς προχωρήσουμε στην ανάπτυξη μέσα από μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου