Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Διεθνή ΜΜΕ: Προσφυγική ασφυξία στην Ελλάδα




Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι ανησυχητικές εξελίξεις στην Ειδομένη


Reuters: Ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα όπου καθημερινά συρρέουν πρόσφυγες από την Τουρκία - Tα αυστηρότερα σύνορα στην ΠΓΔΜ παγιδεύουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, γράφει ο ιστότοπος «Balkaninsight»

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι ανησυχητικές εξελίξεις στην Ειδομένη με τα διεθνή ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι οι αυστηροί έλεγχοι της ΠΓΔΜ στα σύνορά της προκαλούν προσφυγική ασφυξία στα σύνορα με την Ελλάδα. Η ελληνική αστυνομία έχει αρχίσει να απομακρύνει χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν παγιδευτεί  στα σύνορα ΠΓΔΜ-Ελλάδας, αναφέρει ο διεθνής Τύπος.

Le Figaro

Η ελληνική αστυνομία απομακρύνει τους πρόσφυγες από τα βόρεια σύνορά της μετά την σκλήρυνση των μέτρων εισόδου των προσφύγων από τις αρχές της ΠΓΔΜ, γράφει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro".
 
"Περίπου 1.200 άνθρωποι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη, κυρίως Αφγανοί, πολλοί από τους οποίους κυκλοφορούν χωρίς επίσημα έγγραφα. Με την ενίσχυση των μέτρων εισόδου των προσφύγων σε χώρες στη βόρεια Ευρώπη, η κατάσταση επιδεινώνεται στο Nότο", προσθέτει.

Reuters

Στα σύνορα ΠΓΔΜ- Ελλάδας, οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να απομακρύνουν τους πρόσφυγες, υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Ειδομένη.

"Υπάρχει ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα όπου καθημερινά συρρέουν πρόσφυγες σε ελληνικά νησιά από την Τουρκία. Χτες, άλλοι 1.250 μετανάστες έφτασαν στην Αθήνα με πλοία από τρία ελληνικά νησιά. Ορισμένοι από αυτούς είχαν εισιτήρια για να μεταφερθούν με πούλμαν έως την Ειδομένη, όμως είναι αβέβαιο εάν θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν βόρεια των Αθηνών”.

Βalkaninsight

Tα αυστηρότερα σύνορα στην ΠΓΔΜ παγιδεύουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα , γράφει ο ιστότοπος "Balkaninsight", η έκδοση του βαλκανικού ερευνητικού δικτύου "BIRN".

Ήδη, πέντε χιλιάδες πρόσφυγες έχουν ξεμείνει στη βόρεια Ελλάδα την ώρα που η ΠΓΔΜ επέβαλε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της για το ποιους θα αφήσει να περάσουν στη χώρα. Oι αρχές της ΠΓΔΜ συνέλαβαν δύο Αφγανούς που προσπάθησαν να πηδήξουν τον φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα μετά την απόφαση που έλαβαν να απαγορεύσουν την πρόσβαση στη χώρα σε πρόσφυγες που δεν είναι από τη Συρία και το Ιράκ.

Η απόφαση της ΠΓΔΜ έχει προκαλέσει προσφυγική ασφυξία στα σύνορα με τη Βόρεια Ελλάδα όπου χιλιάδες πρόσφυγες  έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου