Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Προκαλεί η Αυστρία: Γιατί δεν καλέσαμε την Ελλάδα στη διάσκεψη



Η Ελλάδα έχει «εκφράσει με σαφήνεια ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να μειώσει τις προσφυγικές ροές, και ότι, αντίθετα θέλει να συνεχιστούν», σημειώνει ο Kurz.



Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz υπερασπίζεται την απόφαση της χώρας του να μην καλέσει την Ελλάδα στην διάσκεψη των δυτικών βαλκανικών κρατών που διεξάγεται από το πρωί στη Βιέννη, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει «εκφράσει με σαφήνεια ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να μειώσει τις προσφυγικές ροές, και ότι, αντίθετα θέλει να συνεχιστούν» προς την ΠΓΔΜ, από όπου θα συνεχίσουν τον δρόμο τους προς τα βόρεια. Η Αυστρία έχει επιβάλει όρια στον αριθμό των προσφύγων επιτρέπεται να εισέλθουν.
Η δήλωση του Kurz  ήρθε λίγες ώρες πριν από την μίνι-Σύνοδο στη Βιέννη που είναι σε εξέλιξη με στόχο την εξεύρεση κοινών λύσεων για τις ροές των προσφύγων.
Χθες το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι «οι συναντήσεις αυτές (των χωρών των δυτικών Βαλκανίων) διεξάγονται μέσα σ’ ένα πλαίσιο και με καθορισμένους συμμετέχοντες. Είναι ένα σταθερό σχήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου