Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Βόμβα! Συνελήφθησαν μεγάλος εκδότης και ιδιοκτήτης ΜΜΕ και δύο δημοσιογράφοι - Εκβίαζαν δημόσιες επιχειρήσεις και τράπεζες



Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Αττική.


- Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Αττική
- Οι συλληφθέντες κατηγορούνται πως συμμετείχαν σε τεράστιο κύκλωμα εκβιαστών
- Ο εκδότης και ο ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης είναι 42 χρονών
- Μαζί με τον εκδότη συνελήφθησαν δύο δημοσιογράφοι 30 και 50 ετών
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση πως βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών, οι οποίοι είχαν βάλει στο στόχαστρό τους στελέχη δημόσιων οργανισμών, αλλά και μεγαλοστελέχη τραπεζών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 42χρονο άντρα, εκδότη εφημερίδας και ιδιοκτήτη κι άλλων μέσων ενημέρωσης. Μαζί με τον πασίγνωστο εκδότη, συνελήφθησαν και δύο δημοσιογράφοι ένας 30χρονος και ένας 50χρονος, οι οποίοι συνεργάζονταν με τον εκδότη.
Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκβίαζαν δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις καθώς και τράπεζες. Συγκεκριμένα, οι τρεις πλησίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών και τραπεζών και τους απειλούσαν πως είτε θα τους δώσουν κρατική διαφήμιση είτε μέσω των μέσων ενημέρωσης που είχαν θα τους δυσφημούσαν.
Τους απειλούσαν πως εκτός από την εφημερίδα, θα τους δυσφημούσαν και σε site που είχε ο εκδότης με ειδησεογραφία για τα νότια προάστια.
 Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.
Ο ένας δημοσιογράφος ανάρτησε τη... συνωμοσία της Google!
Σήμερα ένα δημοσίευμα του left.gr "βλέπει" συνωμοσία της Google. "Σε πολιτικό επίπεδο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ακόμα σοβαρότερη, καθώς υπερπροβάλλονται sites με ταυτόσημες -σχεδόν- προσεγγίσεις σε θέματα επικαιρότητας, ενώ αποκλείονται άλλα με διαφορετικές οπτικές γωνίες. Με τον τρόπο αυτό υπερπροβάλλεται μια πτυχή της είδησης, αγνοούνται τεχνηέντως οι υπόλοιπες και χειραγωγείται η κοινή γνώμη", σημειώνεται χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον επιχειρηματικό κολοσσό για εμπλοκή σε πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο και χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Μάλιστα, τη σχετική ανάρτηση είχε κάνει πρώτα ο ένας από τους δημοσιογράφους που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου