Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Κυβέρνηση: Με διαγωνισμό fast track οι 4 τηλεοπτικές άδειες

 

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου


Νίκος Παππάς στο Twitter: Αύριο η Βουλή ψηφίζει και η χώρα αποκτά ευρωπαϊκό πλαίσιο για το τηλεοπτικό τοπίο - Τσίπρας: Η κυβέρνηση και όχι το ΕΣΡ θα κάνει το διαγωνισμό για τις 4 τηλεοπτικές άδειες

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο διαγωνισμό για την αναδιαμόρφωση του τηλεοπτικού πεδίου με την αδειοδότηση συνολικά 4 καναλιών, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε μία ιδιαίτερα οξεία τοποθέτηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβερνητική υπομονή απέναντι στην αντιπολίτευση για τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ εξαντλήθηκε και από τη στιγμή που δεν επιτεύχθηκε η επιβεβλημένη από τα σύναγμα συναίνεση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει μόνη ης. Κατηγόρησε δε την αντιπολίτευση για θεσμική εκτροπή, λόγω της άρνησής της να παράσχει συναίνεση και της επέρριψε ότι έχει στόχο να βραχυκυκλώσει το ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού πεδίου. Μάλιστα υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπληρώνει γραμμάτια προς τη διαπλοκή.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη η κυβέρνηση θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή ώστε οι άδειες να είναι 4 – η πρόταση της ΝΔ για απεριόριστες άδειες δεν αντέχει σε κριτική, είπε χαρακτηριστικά -  και τον διαγωνισμό να τον κάνει η εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση, κατόπιν εντολής της Βουλής. Όπως είπε ο κ. Τίπρας «η διαπλοκή βιώνει τις τελευταίες μέρες της παντοκρατορίας της και επιτίθεται σκληρά. Οι μέρες είναι δύσκολες γιατί όταν γεννιέται το καινούργιο υπάρχουν ωδίνες».

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η διάταξη αναμένεται να περιληφθεί σε σχέδιο συμφωνίας που θα κυρωθεί σε μια συνεδρίαση στην Ολομέλεια αύριο το απόγευμα. Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει με διαδικασίες fast track, δήλωσε η ίδια πηγή.

Αργά το απόγευμα, με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Επικρατείας επιβεβαίωσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης:: «Αύριο η Βουλή ψηφίζει και η χώρα αποκτά ευρωπαϊκό πλαίσιο για το τηλεοπτικό τοπίο. Μια μεταρρύθμιση σε αρμονία με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου