Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ο καυγάς του Βαρουφάκη με τον ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο (VIDEO)


Έντονο διάλογο, στα όρια του φραστικού επεισοδίου, είχαν ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, το βράδυ της Τρίτης (09.02.2016) κατά την παρουσίαση του κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών, DiEM25.

Ο γνωστός δημοσιογράφος τον χαρακτήρισε υπεύθυνο για τα capital controls με τον Γιάνη Βαρουφάκη να παραδέχεται πως απέτυχε αλλά κατηγόρησε την τρόικα πως έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε τα capital controls.
Ο διάλογος
Βαλασόπουλος: Είστε υπεύθυνος για τα capital controls. Κανείς στην Ελλάδα δεν σας παίρνει σοβαρά, γιατί εσείς είστε ο υπεύθυνος για τα capital controls.
Βαρουφάκης: ...Και για τον σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο.
Βαλασόπουλος: Ναι και για τον σεισμό. Μη γελάτε! Μη γελάτε! Εμείς δεν γελάμε. Εγώ δεν γελάω, κ. Βαρουφάκη, γιατί δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου στην Ελλάδα εξαιτίας των capital controls.
Βαρουφάκης: Έχετε ένα λεπτό. Το ξεπεράσατε.
Βαλασόπουλος: Δεν το ξεπέρασα, σας μιλάω! Δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου εξαιτίας των capital controls...
Βαρουφάκης: ΟΚ, κατάλαβα τι λέτε. Θα απαντήσω. Δεν θα μπω σε ντιμπέιτ μαζί σας. Θα σεβαστείτε τους κανόνες της εκδήλωσης.
Βαλασόπουλος: Να καταλήξω....
Βαρουφάκης: Συντομεύετε σας παρακαλώ. Δεν παίρνετε τον μισθό σας στην Ελλάδα εξαιτίας των capital controls, σωστά;
Βαλασόπουλος: Πολλοί Έλληνες θεωρούν ότι είστε ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών. Παρακαλώ, απαντήστε...
Και η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη
"Ο μισθός σας δεν καταβάλλεται, επειδή άκαρδοι, απρόσωποι γραφειοκράτες που καθοδηγούνται από δεξιούς πολιτικούς που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα των ίδιων των εθνών τους, έκλεισαν τις τράπεζές μας και μας επέβαλαν ελέγχο κεφαλαίων. Μπορείτε να στρέφεστε εναντίον μου, αλλά προτείνω να δείτε την πραγματική αιτία για το γεγονός ότι δεν μπορείτε να πάρετε τον μισθό σας, που είναι ότι η τρόικα έκλεισε τις τράπεζες".

δες το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου