Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

O Έλληνας των φετινών βραβείων Όσκαρ
Δείτε τις φωτογραφίες!


Ο διευθυντής φωτογραφίας της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους, «Stutterer», είναι Έλληνας

Με το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας Μικρού Μήκους, έφυγε από την 88η τελετή απονομής, η ταινία «Stutterer», διευθυντής φωτογραφίας της οποίας είναι ο  Ελληνοαυστραλός Μιχάλης Παλαιοδήμος.Γεννημένος την 1η Οκτωβρίου του 1984, ο Μιχάλης Παλαιοδήμος μεγάλωσε στην Αθήνα και έφυγε για το Λονδίνο στα 17 του. Στη βρετανική πρωτεύουσα σπούδασε κλινική βιοχημεία και μέχρι τότε, ασχολούνταν ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Κόλλησε το «μικρόβιο» της φωτογραφίας όταν κράτησε στα χέρια του την φωτογραφική μηχανή του πατέρα του, ενώ παρακαλούθησε το πρώτο μάθημα φωτογραφίας, σε ένα εργαστήριο στο πλαίσιο του σχολείου.Στην Ελλάδα επέστρεψε ξανά, για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Ήταν η περίοδος που ξεκίνησε να συνεργάζεται με την εκδοτική εταιρία του Πέτρου Κωστόπουλου, ΙΜΑΚΟ, όπου έκανε κάποια πορτραίτα και φωτογραφίσεις μόδας για τα περιοδικά «Νitro» και «Esquire».
                             
                         Ο σκηνοθέτης της ταινίας Benjamin Cleary


Στο Λονδίνο επέστρεψε για το χατήρι μίας κοπέλας. Όπως έχει τονίσει ο ίδιος σε συνέντευξη του, δεν ήθελε να διατηρεί μία σχέση από απόσταση. Τότε ξεκίνησε να εργάζεται σε μία εταιρία παραγωγής, την Pulse Films London, όπου ασχολήθηκε με τα video clips. Δούλεψε στα video clips μεγάλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων όπως είναι η Bjork και οι Coldplay.


 Ο Μιχάλης Παλαιοδήμος σε party της Αθήνας

Στη συνέχεια, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του εταιρία παραγωγής. Νοίκιασε ένα γραφείο στο Ανατολικό Λονδίνο και συνεργάστηκε με νέους καλλιτέχνες, μοντέρ, φωτογράφους και σκηνοθέτες. Εκεί γνώρισε τον σκηνοθέτη Benjamin Cleary  και μαζί αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πρώτη τους ταινία μικρού μήκους. Τα γυρίσματα της ταινίας που κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο διήρκεσαν 3.5 ημέρες και η παραγωγή του φιλμ κόστισε γύρω στις 5.000 λίρες.

Η ταινία έχει κεντρικό ήρωα έναν μοναχικό άνθρωπο που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ομιλία του. Στο διαδίκτυο, αναπτύσσει μία σχέση με μία κοπέλα και προσπαθεί να βγει μαζί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου