Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Εθνική σύνταξη στα 320 ευρώ - Σε «Γκρίζα Ζώνη» και το εφάπαξ
Χωρίς φίλτρο προστασίας οι συντάξεις στη διαπραγμάτευση που μόλις ξεκινά αφού θέμα ακόμη και για την εθνική σύνταξη εγείρουν οι πιστωτές και θα το δούμε σύντομα - κιόλας αύριο Πέμπτη - κατά τη συνάντησή τους με το υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Εκτός από το μείζον θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης των νέων συντάξεων και τις περικοπές στις υφιστάμενες συντάξεις, οι δανειστές επιμένουν η εθνική σύνταξη να καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια ύστερα από 20 χρόνια ασφάλισης και όχι χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και με 15 έτη ασφάλισης όπως προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου.
AdTech Ad
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων θεωρούν υψηλό για βάση συζήτησης το ποσό των 384 ευρώ και ζητούν τη μείωση της εθνικής σύνταξης στα 320 ευρώ.
Εξάλλου κλείδωσε η εισφορά 20% στο εισόδημα των επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών (από 1-1-2017).
Η εισφορά αυτή θα επιβληθεί σταδιακά έως το 2021 στους αγρότες (με δυνατότητα επιλογής συντελεστή 16% για τους κατ' επάγγελμα αγρότες με αντίτιμο, όμως, χαμηλότερη μελλοντική σύνταξη).
Οι επιστήμονες με εισόδημα έως 55.000 ευρώ θα έχουν έκπτωση έως 50%. Στους νέους επιστήμονες θα επιβληθεί συντελεστής 14% για τα δύο πρώτα χρόνια άσκησης του επαγγέλματός τους και 17% για τρία επόμενα χρόνια.
Επίσης περικοπές έως 20% έρχονται και στα εφάπαξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου