Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Κλειστά και επίσημα τα σύνορα – Ο Τσίπρας κοροϊδεύει Έλληνες και πρόσφυγες




Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι τα σύνορα είναι de facto κλειστά – Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις δηλώσεις Τσίπρα αλλά οι Ευρωπαίοι τους «αδειάζουν» - Χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν ελπίδα στις λάσπες...

Λίγες μόλις ημέρες χρειάστηκαν για να αποκαλυφθεί ότι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ότι αποσοβήθηκε το κλείσιμο των συνόρων, ήταν ψέματα ή μάλλον ένα από τα συνήθη επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που χρησιμοποιεί.

AdTech Ad
Χθες επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο αυτό που όλοι βλέπαμε και γνωρίζαμε. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τούσκ έκανε σαφές με δήλωση του ότι το κλείσιμο των συνόρων ήταν ειλημμένη απόφαση από τη Σύνοδο Κορυφής.

«Ευχαριστώ τις χώρες της Βαλκανικής Οδού, δήλωσε, που εφάρμοσαν μέρος της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης. Δεν είναι ζήτημα μονομερών ενεργειών αλλά κοινής απόφασης των 28 της Ευρώπης», έγραψε ο Ντόναλντ Τουσκ προκαλώντας πανικό στο Μαξίμου.

Την ώρα εκείνη ο κ. Τσίπρας μιλούσε στο συνέδριο του ΣΕΠΕ, με τους συνεργάτες του να τον αναζητούν εναγωνίως στο κινητό. Μόλις ενημερώθηκε αποφασίστηκε η απάντηση να δοθεί με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή μέσω Twitter.

«O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», έγραψε ο πρωθυπουργός, ενώ σε επόμενο tweet ο κ. Τσίπρας έγραψε: «Η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα. Περιμένουμε ο @eucopresident κ. Τούσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28. και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό έσπευσε πρωί-πρωί να... στηρίξει και η «φίλη» Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ναι μεν πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις Τουσκ αλλά δεν διέψευσε ότι το κλείσιμο των συνόρων ήταν συλλογική απόφαση.
«Ναι, τα σύνορα είναι κλειστά»
Κυβερνητικές πηγές επιχείρησαν σήμερα να τα... μαζέψουν και να εξηγήσουν τόσο τις δηλώσεις Τουσκ όσο και τις δηλώσεις Τσίπρα ο οποίος ανέγνωσε την απόφαση της Συνόδου ως επιτυχία της Ελλάδας.
Όπως υποστήριξαν πηγές του Μαξίμου, ο κ. Τουσκ ενδεχομένως στόχευε στο να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις στις χώρες του Βισεγκραντ ώστε να μην «μπλοκάρουν» τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στη προσεχή Σύνοδο Κορυφής.
«Τα σύνορα είναι de facto κλειστά και με βάση αυτή την εξέλιξη λειτουργούμε με στόχο τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση δημιουργήθηκε από μονομερείς ενέργειες», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Όπως επισημαίνουν «ως Ελλάδα τόσο στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής όσο και στην επόμενη θέλουμε να αποδοκιμαστούν οι μονομερείς ενέργειες και σε πολιτικό επίπεδο και στο Κείμενο Συμπερασμάτων και ταυτόχρονα να περάσει η διαχείριση του προσφυγικού στην Τουρκία».
Επιχειρώντας να... δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα του κ. Τσίπρα, υπενθυμίζουν ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη δήλωση του είχε επισημάνει ότι στη Σύνοδο Κορυφής έγινε ένα μικρό βήμα και χρειάζονται πολλά ακόμα να γίνουν ιδίως στη κατεύθυνση να ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος επανεγκατάστασης από την Τουρκία και για όσους έρχονται και για όσους είναι εγκλωβισμένοι».
Προχειρότητα και επιπολαιότητα
Η κυβέρνηση για μια φορά ακόμα σε ένα κρίσιμο πρόβλημα, που ταλανίζει όλη τη χώρα, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας για άλλη μια φορά κατηγορείται ότι λέει ψέματα, ότι αποφεύχθηκε το κλείσιμο των συνόρων, την ώρα που το διαψεύδει ο πρόεδρος Τουσκ και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής φέρει την υπογραφή του.
Δεν διάβασε σωστά το κείμενο ή μας κοροϊδεύει;
Τα σύνορα θα είναι σίγουρα κλειστά μέχρι τις 17 Μαρτίου. Πώς ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι αποφεύχθηκε αυτό; Τον κορόιδεψαν οι εταίροι ή αυτός παραμύθιασε τον ελληνικό λαό;
Μπορεί ο πρωθυπουργός να εμφανίζεται - και δεν αμφιβάλουμε ότι είναι - υπέρμαχος του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, αλλά στην Ειδομένη χιλιάδες πρόσφυγες βουλιάζουν στη λάσπη, χωρίς καμιά κρατική υποστήριξη. Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η κυβέρνηση δείχνει αδύναμη να δώσει λύση.
Το σκηνικό έχει αρχίσει ήδη να γίνεται όχι απλώς προβληματικό, αλλά τραγικό.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Χωρίς σχέδιο, χωρίς οργάνωση προσπαθεί να συγκαλύψει, αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκειά της με αλλεπάλληλα ψέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου