Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Φίλης: Για να μείνουν τα θρησκευτικά στα σχολεία, πρέπει να αναμορφωθούν




Η αναμόρφωση του μαθήματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση, τόνισε

Να προσαρμοστεί περισσότερο στην θρησκειολογία και να απαγκιστρωθεί από τον «ομολογιακό χαρακτήρα» επιζητά ο υπουργός Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών

Για να μείνουν τα θρησκευτικά ως υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία, πρέπει να αναμορφωθούν, τονίζει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, εξηγώντας πως πρέπει να προωθηθεί η κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος και να προσανατολιστεί προς τη θρησκειολογία.

Η αναμόρφωση του μαθήματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνει υποχρεωτική η διδασκαλία του για όλους τους μαθητές, τονίζει ο κύριος Φίλης στην Καθημερινή και επισημαίνει πως σε αντίθετη περίπτωση, τα θρησκευτικά θα γίνουν προαιρετικά.

Για  τις επισκέψεις μητροπολιτών στα σχολεία, ο υπουργός εξηγεί πως σύμφωνα με το νόμο, η έγκριση εισόδου τρίτων σε σχολεία για να μετέχουν σε εκδηλώσεις και όχι μαθήματα ανήκει στην ευθύνη του διευθυντή και του συλλόγου διδασκόντων. «Το υπουργείο δεν μπορεί να επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιδιώτη ή φορέα να παρεμβαίνει στη διδασκαλία, να υποκαθιστά στο μάθημα τους εκπαιδευτικούς και πολύ περισσότερο να «συνδιδάσκει» ή να «επιτηρεί» εκπαιδευτικούς» προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου