Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Ευρωπαϊκό «colpo grosso»: Πάνε να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μόνιμο hotspot

 

 

ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΑΘΗΝΑΣ – ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μόνον ως σύμπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι αύριο, Δευτέρα (07/03/2016) πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στις Βρυξέλλες η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό αλλά και η συνεδρίαση του Eurogroup, με βασικό θέμα στην ατζέντα τη διαπραγμάτευση Ελλάδας – Θεσμών και την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Τα δύο αυτά θέματα αρχίζουν σταδιακά να περιπλέκονται μεταξύ τους, γεγονός που διαφαίνεται και από πληθώρα δημοσιευμάτων τις τελευταίες ώρες στον διεθνή έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, που αναφέρονται στο εξής ανοικτά σε ένα μυστικό σχέδιο που εκπονείται στον άξονα Αθήνας-Βερολίνου-Βρυξελλών, βάσει του οποίου η Ελλάδα θα κληθεί από την ΕΕ να κρατήσει επί του εδάφους της εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, με αντάλλαγμα την χαλάρωση των πιέσεων στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης.

AdTech Ad
Σύμφωνα με δημοσίευμα στον κυριακάτικο «Ελεύθερο Τύπο», φαίνεται πως βρίσκεται ήδη «στα σκαριά» μια λύση, βάσει της οποίας η διαδικασία της αξιολόγησης θα «τεμαχιστεί», ώστε, για παράδειγμα, μετά και την ψήφιση του Ασφαλιστικού, εφόσον «περάσει» από την ελληνική Βουλή, να εκταμιευθεί μία υποδόση και εν συνεχεία η Ελλάδα να χρηματοδοτείται με γνώμονα την πρόοδο και τις εκάστοτε επιδόσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ταυτόχρονα, προκρίνεται η μετάθεση στις «καλένδες» των μέτρων που αξιώνουν οι δανειστές για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, αφού προηγουμένως υπάρξει συναίνεση ως προς αυτό και από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Αυτό, βεβαίως, είναι το «δόλωμα».
Γιατί από εκεί και πέρα υπάρχει και η παγίδα, που δεν είναι άλλη από τη «βόμβα» του προσφυγικού, μιας και η Ελλάδα θα κληθεί να διαδραματίσει ρόλο «Ιφιγένειας εν Αυλίδι». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα αναλάβει να κρατήσει εντός της ελληνικής Επικράτειας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που οι αριθμοί τους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, μιας και η ροές προς τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
Η Ελλάδα, το μεγαλύτερο «hotspot» της Ευρώπης


Όλες αυτές οι πληροφορίες καταδεικνύουν και την αμηχανία που έχει καταλάβει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γεγονός που φάνηκε και από τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ότι «δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών».

Η σύγχυση που επικρατεί διακρίνεται και από τις δηλώσεις επί δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών: Τη μια μέρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς λέει ότι «αντέχουμε να φιλοξενήσουμε μέχρι 150.000 άτομα», εν συνεχεία έρχεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και αρχίζει να προλειαίνει το έδαφος, τονίζοντας ότι το μεταναστευτικό θα βοηθήσει στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Την ίδια ημέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας βγαίνει και τον διαψεύδει και από την άλλη ο ίδιος εμφανίζεται στα τηλεοπτικά κανάλια την αμέσως επόμενη ημέρα, τονίζοντας πως πράγματι μπορεί επιστημονικά να αποδειχθεί μια συμβολή του προσφυγικού στη βελτίωση των δημογραφικών δεδομένων της χώρας. Η φράση «τρικυμία εν κρανίω» ταιριάζει απόλυτα εδώ.

Όμως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει: Ήδη αρχίζει να διαφαίνεται η αμαρτωλή πρόθεση Βερολίνου και Βρυξελλών υπό τη σιωπηρή συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης να μετατραπεί η Ελλάδα στο μεγαλύτερο hotspot της Ευρώπης, βγάζοντας αληθινές τις προβλέψεις της γερμανικής εφημερίδας Bild, ότι η χώρα μας θα γίνει «mega hotspot».

Φαίνεται, τελικά, πως οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και τα «ξεκάθαρα μηνύματα» του κ. Τσίπρα του πρωθυπουργού, αρχίζουν να ξεθωριάζουν και να θολώνουν αντίστοιχα.
Όλα, βεβαίως, θα φανούν αύριο, Δευτέρα (07/03/2016), με βάση το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος που θα προκύψει μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου