Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Συνελήφθη Τούρκος στον Έβρο από Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, ο Τούρκος οδηγούσε ένα γεωργικό μηχάνημα και κατευθυνόταν προς το φυλάκιο των Καστανιών. Δεν ανταποκρίθηκε στο σήμα να σταματήσει και ουσιαστικά «πέταξε» το γεωργικό μηχάνημα προς τα δεξιά του φυλακίου, σα να το «άφησε» προς τους ανθρώπους που ήταν εκεί! Έλληνες στρατιωτικοί και αστυνομικοί, προχώρησαν στη σύλληψή του.
Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού Πεντάγωνο το αγροτικό μηχάνημα που οδηγούσε παρεκτράπη της πορείας του σε παρακείμενη από το φυλάκιο τοποθεσία.

Ο ίδιος, φέρεται να δήλωσε στις ελληνικές αρχές, ότι είναι αγρότης. Σύμφωνα με το Evros-news, στο φυλάκιο των Καστανεών όπου κρατείται ο Τούρκος, έφτασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης, προκειμένου να εξετάσει ο ίδιος τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ και υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, οι πληροφορίες θέλουν τον Ταξίαρχο της περιοχής, βρίσκονται στο σημείο και ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο ίδιος ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι είναι πολίτης από την τουρκική περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.

Όπως δημοσιεύει το thrakinea, η περιοχή του συμβάντος είναι ίδια με την περιοχή που πιάστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από Τούρκους.

Θυμίζουμε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου από τους Τούρκους, γιατί μπήκαν λίγα μέτρα στο τουρκικό έδαφος, όπως είπαν και οι ίδιοι στις απολογίες τους, ενώ παραμένουν ακόμα αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Τούρκος αναμένεται να μεταφερθεί στην Ορεστιάδα για να ανακριθεί.

Πηγή: onalert.gr , evros-news, thrakinea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου