Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Εισαγγελική παρέμβαση για την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη



Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, για την υπόθεση του 15χρονου μαθητή, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Αργυρούπολη, τα ξημερώματα της Κυριακής (08/07).


Οι λόγοι που οδήγησαν το 15χρονο, ο οποίος μόλις πριν από λίγες εβδομάδες τελείωσε την Α΄ Λυκείου, να δώσει τέλος στη ζωή του, φαίνεται ότι συνδέονται με το bullying που δεχόταν στο σχολείο, από έξι συμμαθητές του.

Τους συμμαθητές αυτούς, ο 15χρονος φέρεται να κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».
Δείτε φωτογραφίες του άτυχου παιδιού στη gallery του Newsbomb.gr
Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην εισαγγελέα ανηλίκων η οποία αναμένεται να αρχίσει την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να χυθεί φως στους λόγους που οδήγησαν στην αυτοχειρία το 15χρονο παιδί, καταλογίζοντας τυχόν ποινικές ευθύνες.

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Εν τω μεταξύ, ο τραγικός πατέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ότι δεν είχε καταλάβει ότι ο γιος του ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ότι είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού ή ότι του συνέβαινε κάτι άσχημο.

Η επίσημη κατάθεση των γονιών, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, αναμένεται να γίνει σε λίγες ημέρες ενώ θα κληθούν να καταθέσουν άτομα που γνώριζαν το παιδί από το σχολείο.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής θα αναζητήσουν μηνύματα στο κινητό και τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του 15χρονου, προκειμένου να φέρουν στο φως περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Πηγή φωτογραφιών: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου