Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Καιρός: Η «Χιόνη» επιμένει με χιόνια, βροχές και θυελλώδεις ανέμους - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία


Καιρός: Υποτροπή αναμένεται να παρουσιάσει η κακοκαιρία «Χιόνη» σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο (15-16/02), με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η επιδείνωση του καιρού θα είναι αισθητή κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της Ελλάδας, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Δείτε τους χάρτες στη gallery που ακολουθεί:
meteo3-60.jpg
01
Οι περιοχές όπου θα εκδηλώνονται φαινόμενα απόψε (15/02).Meteo.gr
Βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πρόσκαιρα σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο), ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα του Αιγαίου. Χιονόνερο και ενδεχομένως χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στη Βόρεια Ελλάδα.
Από αργά το βράδυ της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου, οι βροχοπτώσεις στο Νότιο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές, επηρεάζοντας εκ νέου σημαντικά τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης.
Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση φτάνοντας και πάλι τα εννέα μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ουσιαστική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή, ενώ πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα έως τουλάχιστον τα μέσα της νέας εβδομάδας.

Προβλήματα στην Αττική

Προβλήματα στην κυκλοφορία στα ορεινά τμήματα της Αττικής προκάλεσε το πρωί η χιονόπτωση, τα οποία σταδιακά αποκαθίστανται.
Αναλυτικότερα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο, που είχε κλείσει λόγω της πρωινής χιονόπτωσης. Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας-Θήβας από το 6ο χλμ στην περιοχή της Μάνδρας, στο ρεύμα προς Θήβα.
Παραμένει κλειστή η Λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω.

Απαγορευτικό απόπλου

Μεγάλα προβλήματα έφεραν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, οι θυελλώδεις άνεμοι οι οποίοι συνεχίζουν να πνέουν στα πελάγη.
Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι πλέον εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και τη Ραφήνας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από το Λαύριο. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου στη γραμμή Καβάλα-Πρίνου Θάσου.
Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.
Δείτε και την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου