Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή: Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου (pics)



Μέχρι το προαύλιο του Κοινοβουλίου έφτασαν τα μέλη του Ρουβίκωνα το μεσημέρι της Τρίτης (21/05), που πέταξαν μπογιές και άναψαν καπνογόνα....
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μίλησε για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβιστικές, αλλά όταν στρέφονται κατά της Βουλής δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αλλιώς.
Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης την επίθεση με κόκκινες μπογιές και δύο καπνογόνα πραγματοποίησαν περίπου 30 άτομα και αποκάλυψε ότι υπήρξε συμπλοκή μεταξύ της Φρουράς καθώς και δυνάμεων της Αστυνομίας με την ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση.
Ο Ρουβίκωνας με ανάρτησή του σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σημειώντας ότι πρόκειται για πράξη που σχετίζεται με την υπόθεση Κουφοντίνα.
«Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.
Μέχρι στιγμής έχει γίνει προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο οδηγήθηκε και κρατείται στη ΓΑΔΑ.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το σημείο στην παρακάτω Gallery:
vouli1.jpg
01
Επίθεση Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου