Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Πρωινές αψιμαχίες!

Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη εκπομπή τους, τα δύο πρωινά μαγκαζίνο «Πρωινό mou» (Mega) και «Το Πρωινό» (ΑΝΤ1) έδειξαν τα πρώτα σημάδια δυναμικής τους.

Ως προς το συνολικό αποτέλεσμα σε επίπεδο αισθητικής, περιεχομένου, θεματολογίας και στησίματος η εκπομπή του Mega έχει υπεροχή παρά τις αδυναμίες. Στην τελευταία κατηγορία εντάσσεται η παρουσία της Ελισσάβετ Σπανού και η δικαιολογημένη αμηχανία της πρεμιέρας. Στα συν
η σύνθεση του πάνελ, η άνεση, η εμπειρία του Πέτρου Κωστόπουλου και οι ισορροπίες που κράτησε, η υψηλή αισθητική της εμφάνισης και της παρουσίας της Τζένης Μπαλατσινού, αλλά και η επιλογή πιο εναλλακτικών θεμάτων, όπως και η συνέντευξη της Ρούλας Κορομηλά δεδομένου ότι έχει καιρό να εμφανιστεί. Γενικά η εκπομπή δεν έδειξε ότι είναι ιδιαίτερα άπειρη καθώς ανταγωνίστηκε με άνεση τους αντιπάλους της παρουσιάζοντας μία καλή εικόνα συνολικά

Τα προβλήματα στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 ξεκινούν από την εικόνα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να διορθωθούν οι τεχνικές αδυναμίες στο κανάλι οι οποίες έχουν «καταστρέψει» πολλές εκπομπές. Αστοχη η επιλογή της Λάουρας Νάργες η οποία χόρεψε επάνω σε τραπέζι υπό τον ήχο κλαρίνων στην πρώτη κιόλας εκπομπή, επιβεβαιώνοντας πως δεν φτάνει μία νόστιμη φατσούλα για να βρεις δουλειά μπροστά από τις κάμερες.

Επίσης, δεδομένης της ιδιαίτερης ιδιοσυγκρασίας της Σάσσας Σταμάτη ίσως οι δύο παρουσιαστές του ΑΝΤ1 να έπρεπε να επιλέξουν πιο χαμηλών τόνων πρόσωπα για να ισορροπήσουν λίγο την κατάσταση η οποία ξεφεύγει αρκετά κάθε φορά που η πανελίστρια αποφασίζει να σχολιάσει τη σόουμπιζ. Επιπλέον όταν προλογίζεις μία εκπομπή με την υπόσχεση ότι λαμβάνεις υπ' όψιν σου την περιρρέουσα κατάσταση δεν τραγουδάς επί 15 λεπτά για να υποδεχτείς τους συνεργάτες σου στο πλατό με πιάνο και κιθάρες! Ανετοι και φιλικοί οι Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά έχουν δρόμο μπροστά τους μέχρι να εγκλιματιστούν στο νέο περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου