Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Γύρω από την tv:Η «Αρβύλα» άλλαξε περπατησιά!

Μπορεί πολλοί τηλεθεατές μέσω κοινωνικών δικτύων να στάθηκαν στη βελτιωμένη εμφάνιση του παρουσιαστή της εκπομπής Αντώνη Κανάκη, όμως η ουσία της πρεμιέρας του «Ράδιο Αρβύλα» (ΑΝΤ1) την περασμένη Δευτέρα σίγουρα δεν ήταν αυτή.

Επειτα από ένα χρονικό διάστημα στο οποίο η σατιρική εκπομπή της θεσσαλονικιώτικης παρέας έκανε μία κοιλιά και αφέθηκε στον εύκολο σχολιασμό και στο χοντροκομμένο ως και χλιαρό ανέκδοτο ως μορφή σάτιρας, η εικόνα άλλαξε σημαντικά. Η εκπομπή αντιμετώπισε πρόβλημα σοβαρό και αμφισβήτηση από μεγάλη μερίδα του Τύπου και του κοινού όχι αδικαιολόγητα. Βασική αιτία
η συχνή εμφάνισή τους, η οποία είχε αποδυναμώσει τη ματιά τους και είχε οδηγήσει σε φλύαρη προσέγγιση η οποία αδικούσε την όποια καλή πρόθεση.

Η εφετινή πρεμιέρα τους είχε διαφορές. Εμφανώς ξεκούραστοι και ανανεωμένοι και οι τέσσερις συνέθεσαν μία εκπομπή με πιο σφιχτή δομή, με αρχή, μέση και τέλος και συγκεκριμένο στόχο. Διατήρησαν τα γνώριμα χαρακτηριστικά τους και τη διακριτική ισορροπία μεταξύ πλάκας και αστείου αφήνοντας τη ζυγαριά να γείρει πότε στο ένα και πότε στο άλλο.

Δίχως ιδιαίτερους συμβολισμούς, και αυτό συνιστά μια αδυναμία τους, επέλεξαν τα πιο συζητημένα θέματα αυτής της περιόδου και δεν δίστασαν να τα «τσαλακώσουν». Από τις καλές στιγμές τους το βίντεο με τη Χρυσή Αυγή, την οποία ομολογουμένως «κάρφωναν» τηλεοπτικά ακόμη και την περίοδο της παντοδυναμίας της, την ώρα που πολλοί συνάδελφοί τους τούς χάιδευαν με συνεντεύξεις-πορτρέτα.

Εύπεπτη εκπομπή, ευχάριστη διάθεση, λιγότερη εσωστρέφεια, καλοδουλεμένο περιεχόμενο, πολύ καλή χημεία μεταξύ των συντελεστών. Η μία και μοναδική ημέρα προβολής της είναι και η πιο θετική αλλαγή καθώς επιτρέπει το κορφολόγημα της επικαιρότητας και ξεγλιστράει από την παγίδα του αναμασήματος.

Χρειάζεται απλά λίγο πιο βαθύ ψάξιμο, περισσότερο συμβολισμό, υπαινιγμό, στοιχεία που δεν μπορούν να παραχθούν από οποιονδήποτε που επιχειρεί να κάνει τηλεοπτική σάτιρα. Εδώ την ευθύνη την έχει ο Αντώνης Κανάκης, ο οποίος ενδεχομένως θα πρέπει να είναι και αυτός ο οποίος στο πλαίσιο της ανανέωσης της εκπομπής που έχει εμπνευστεί θα πρέπει να πάει κι ένα βήμα παρακάτω. Οι πρώτες διορθωτικές αλλαγές απέδειξαν ότι μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου