Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Γυναίκες με τα όλα τους!

Στην παρότρυνση να επιλέξουν ένα μουσικό κομμάτι το οποίο θα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με
κάποιο σημαντικό γεγονός της ζωής και της προσωπικότητάς τους, οι παίκτες του χορευτικού σόου του ΑΝΤ1 «Dancing with the stars» αποκάλυψαν λιγότερο ή περισσότερο σημαντικές πτυχές της προσωπικότητας και του τρόπου σκέψης τους. Μία όμως ήταν εκείνη που έκανε πραγματική αίσθηση: η Μαίρη Συνατσάκη. Δεν στολίστηκε, δεν αναλώθηκε σε ψευτοτσιτάτα, δεν αφέθηκε να παρασυρθεί από τη ματαιοδοξία. Επέλεξε να μεταφέρει στους τηλεθεατές ένα σημαντικό μήνυμα σε σχέση με το μπούλινγκ.

Η Μαίρη Συνατσάκη δεν κινείται πρώτη φορά εκτός τηλεοπτικής πεπατημένης. Στην ως τώρα πορεία της, είτε ως παρουσιάστρια είτε ως παίκτρια, διατήρησε ανέγγιχτη την κοριτσίστικη δροσιά της, τη φινέτσα, τον αυθορμητισμό και την αυθεντικότητά της, απέφυγε να προκαλέσει, χαμήλωσε το βλέμμα μπροστά στ
ους προβολείς, προστάτεψε τη ζωή και τις επιλογές της και γέμισε την οθόνη με θετική ενέργεια. Ιδιαίτερα δημοφιλής στα νεανικά και ανοιχτά μυαλά, η παρουσιάστρια άγγιξε το κοινό και ξεδίπλωσε την κοινωνική ευαισθησία της σε ένα περιβάλλον που επιμένει να γυρίζει την πλάτη στα αληθινά προβλήματα με το πρόσχημα της προστασίας της σερβιρισμένης και ψευδούς ψυχαγωγίας από την απειλητική μιζέρια. Κι όμως η ίδια βρήκε τον τρόπο να αποφύγει το ριάλιτι και την κακομοιριά και να θίξει ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο δεν δίστασε να περιγράψει και ως βίωμα του στενού φιλικού κύκλου της.

Μία ακόμη κυρία τις τελευταίες ημέρες εκπλήσσει θετικά το τηλεοπτικό κοινό. Πρόκειται για την Τζένη Μπαλατσινού. Σεμνή, διακριτική, με απαράμιλλο στυλ και ευγένεια, η παρουσιάστρια της εκπομπής «Πρωινό mou» έχει πετύχει να διατηρήσει την ψυχραιμία και την αξιοπρέπειά της στο πλαίσιο τόσο της προσωπικής όσο και της τηλεοπτικής περιπέτειάς της. Με σταθερά υψηλή αισθητική η Τζένη Μπαλατσινού χειρίστηκε παραδειγματικά την οικογενειακή περιπέτειά της, σεβάστηκε τον Τύπο και επέδειξε πρωτοφανή εγκράτεια. Εθισμένο στο φτηνό δράμα, το οποίο κατά κόρον πρωταγωνίστησε στα τηλεοπτικά πλατό την τελευταία δεκαετία, το τηλεοπτικό κοινό μπορεί να διακρίνει πλέον τη διαφορετικότητα. Ειδικά όταν πρόκειται για γυναίκες οι οποίες ξεδιπλώνουν την προσωπικότητά τους είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικό κάτι τέτοιο έτσι ώστε να ανατραπούν τα λανθασμένα σεξιστικά και ανόητα πρότυπα των προηγουμένων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου