Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ιανουάριο η τελική συμφωνία με την τρόικα

 

 

Σήμερα καταφτάνουν οι τροϊκανοί, από αύριο ξεκινάει η νέος γύρος διαπραγμάτευσης, ωστόσο το σύνολο των ζητημάτων δεν πρόκειται να κλείσουν πριν κλείσει ακόμη ένας μήνας στην καλύτερη περίπτωση. Στην κυβέρνηση πάντως υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα τα ζητήματα θα κλείσουν σύντομα...

Αισιόδοξος εμφανίστηκε μετά το χθεσινό eurogroup ο Ι. Στουρνάρας, ωστόσο μόνο σε ό,τι αφορά στα ΕΑΣ και την εκταμίευση του υπόλοιπου της δόσης του καλοκαιριού φαίνεται πως είμαστε κοντά σε τελική λύση.
Η διαπραγμάτευση που ξεκινάει επίσημα αύριο αναμένεται να κλείσει με κάποια συμφωνία για το προαπαιτούμενο της δόσης που αφορά στην αμυντική βιομηχανία, ωστόσο η συνολική διαπραγμάτευση έχει και νέο γύρο, όπως όλα δείχνουν, από Ιανουάριο.
Η τρόικα επιμένει ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα όμως από την ελληνική πλευρά εκφράζεται αισιοδοξία λόγω της άνευ προηγουμένου στα ευρωπαϊκά χρονικά προσαρμογής.
Ωστόσο η ελληνική πλευρά δεν θέλει να υπάρχει το αγκάθι της διαπραγμάτευσης σε βάθος χρόνου και κυρίως η καθυστέρηση της εκταμίευσης των 4,8 δισ. και έτσι επιθυμεί να κλείσουν όλα τα ζητήματα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου