Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Θέμα ωρών η πώληση του Αστέρα – Μάχη Ελλήνων Τούρκων Αράβων Αμερικανών

 

 

Στα 400 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται η προσφορά για την απόκτηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, από το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα, με τρεις πλέον επενδυτές από Ελλάδα, Αμερική, Τουρκία, και σχήμα αραβικών συμφερόντων.

Σήμερα αναμένονται οι οριστικές προτάσεις των τριών επενδυτών που πέρασαν στην τελική φάση για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης, μετά την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που αποσφραγίστηκαν την Παρασκευή.



Το τελικό τίμημα θα κινείται στην περιοχή των 380 με 400 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ ''περιμένουν'' πως το τελικό τίμημα θα κινείται στην περιοχή των 380 με 400 εκατ. ευρώ, για το 90% της Αστήρ Παλλάς χωρίς να υπολογίζονται τα δάνειά της.

Ο πλειοδότης θα αναδειχθεί το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, καθώς σήμερα οι υποψήφιοι επενδυτές θα καταθέσουν τις βελτιωμένες προσφορές τους αλλά θα χρειαστούν λίγες ημέρες για να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες εγγυητικές επιστολές.

Μάχη Ελλήνων Αμερικανών Τούρκων και Αράβων επενδυτών

Το τελικό μπρα ντε φερ γίνεται από τα εξής τρία επενδυτικά σχήματα:

- Την Plepi Holdings, στην οποία συμμετέχουν ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (του Costa Navarino) και Σαουδάραβες μεγιστάνες που ελέγχουν τον όμιλο Olayan

- Την AGC, πίσω από την οποία βρίσκονται 6 Άραβες επενδυτές και ο τουρκικός όμιλος Dogus

- Την κοινοπραξία Colony Capital Acquisitions με τη Dolphin Capital Investors Ltd του κ. Μίλτου Καμπουρίδη.Αξίζει να σημειωθεί πως η Colony Capital Acquisitions Ltd αποτελεί επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1991, έχει έδρα το Λος Άντζελες και διαχειρίζεται συνολικά επενδύσεις αξίας 52 δισ. δολαρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου