Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Νότια Κορέα: Ανέσυραν νεκρό το παιδί που ειδοποίησε για το ναυάγιο – "Σκέφτομαι την κόρη μου, μόνη, στα μαύρα νερά της θάλασσας"

 

Το αγόρι που με τρεμάμενη φωνή ειδοποίησε πρώτο τις αρχές της Νότιας Κορέας για το ναυάγιο του Sewol ανασύρθηκε νεκρό από το κουφάρι του πλοίου. Τους 169 έφτασε ο αριθμός των νεκρών.

Αν και ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα πως η σορός που ανασύρθηκε είναι του αγοριού που λίγο μετά την "στροφή" του πλοίου ειδοποίησε την πυροσβεστική και είπε: "σώστε μας, νομίζω πως το πλοίο βυθίζεται", οι γονείς του αναγνώρισαν τα ρούχα που φορούσε.

Οι γονείς του είδαν το πτώμα του και από τα ρούχα που φορούσε, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για το παιδί τους, γράφει το Reuters.





"Σκέφτομαι την κόρη μου, μόνη της"


Το δράμα των γονιών που περιμένουν τους δύτες να ανασύρουν νεκρά τα παιδιά τους από το κουφάρι του πλοίου Sewol δεν έχει τελειωμό.

Ένα γήπεδο μπάσκετ στην πόλη Ανσάν μετατράπηκε την Τετάρτη σε χώρο μνήμης για τους μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο. Οι φωτογραφίες των παιδιών που χάθηκαν και 50 στεφάνια με λευκά λουλούδια συνθέτουν το σκηνικό της θλίψης.

Άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση βρέθηκαν εκεί για να συλληπηθούν τις οικογένειες.

Σπαρακτικά είναι τα λόγια ενός πατέρα στο CNN. "Έχω μια κόρη. Τη σκέφτομαι μόνη στα μαύρα νερά. Είναι τόσο τρομερό. Είμαι τόσο θυμωμένος που δε μπορούσα να κάνω τίποτα», είπε.



700 δύτες στο κουφάρι του Sewol


Η επιχείρηση για την ανάσυρση των πτωμάτων συνεχίζεται παρόλο που ελπίδες για να βρεθούν επιζώντες δεν υπάρχουν πια. Στις έρευνες μετέχουν 700 δύτες, ενώ 36 αλιευτικές βάρκες βρίσκονται στην περιοχή γύρω από το ναυάγιο για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο η θάλασσα να απομακρύνει τις σορούς των νεκρών.

133 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
Οι δύτες δεν έχουν βγει ακόμη κανένα κενό αέρος στο τρίτο και το τέταρτο κατάστρωμα, όπου βρίσκονται οι περισσότερες καμπίνες και η καφετέρια.

Οι περισσότερες σοροί έχουν εντοπιστεί στις καμπίνες του τέταρτου καταστρώματος, σύμφωνα με το CNN.

Η πλειονότητα του πληρώματος επέζησε του δυστυχήματος, ενώ 29 εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του πλοίου έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πολλαπλά αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου