Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Έξαλλοι στο ΠΑΣΟΚ με Παπανδρέου – Ποιοι τον κατηγορούν πως υπονομεύει την Ελιά

 

 

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τη νέα πολιτική παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά, την ερχόμενη Δευτέρα....

Νέες σοβαρές αναταράξεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ και κατ επέκταση στην Ελιά η νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, την ερχόμενη Δευτέρα στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψηφίου ευρωβουλευτή με τη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά, με τίτλο: "Το αύριο αργεί πολύ: για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση".
Η κοινή του παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου με με τον Φώτη Κουβέλη πυροδοτεί σεναριολογία για υπόγεια στήριξη του προς τη ΔΗΜΑΡ

Η δυσαρέσκεια προς το παρόν εξαντλείται σε κατ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ των πράσινων στελεχών, που διατυπώνουν έντονο προβληματισμό για τη σκοπιμότητα και τον πολιτικό συμβολισμό της από κοινού εμφάνισης του με τον Φώτη Κουβέλη, το κόμμα του οποίου διατηρεί ανοιχτό μέτωπο με την Ελιά, καθώς διεκδικεί κομμάτι από την ίδια εκλογική πίτα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, παρ’ ότι επικρατεί εκνευρισμός για τις πολιτικές πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει εσχάτως ο κύριος Παπανδρέου, επιθυμούν να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, ώστε να μην ακυρωθεί ή να επισκιαστεί η προεκλογική εκστρατεία των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών της Ελιάς. Πράσινα στελέχη, πάντως, κάνουν λόγο για ακατανόητη και το λιγότερο παρεξηγήσιμη ενέργεια από την πλευρά του κυρίου Παπανδρέου και διαμηνύουν ότι ο καθένας αναλαμβάνει τώρα και για το μέλλον τις ευθύνες των πράξεων του. Ορισμένοι, μάλιστα, προχωρούν ένα βήμα παραπάνω και προσάπτουν στον πρώην πρωθυπουργό υπονομευτική της πορείας της Ελιάς διάθεση και υιοθέτηση στρατηγικής αποσταθεροποίησης.
Αστειότητες χαρακτηρίζουν τις διαρροές περί σύμπλευσης Παπανδρέου - ΔΗΜΑΡ οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού

Ενδεικτικό της πρόθεσης να μην υπάρξει αναζωπύρωση του εσωκομματικού μετώπου ήταν και η συνειδητή αποφυγή του Ευάγγελου Βενιζέλου να αναφερθεί ούτε αμέσως, ούτε εμμέσως στην επικείμενη παρέμβαση του προκατόχου του κατά τη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση της Ελιάς, στο Γκάζι, που αρκέστηκε να επαναλάβει το διπλό στοίχημα των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου, που είναι από τη μία πλευρά η επιβεβαίωση της κυβερνητικής σταθερότητας και από την άλλη η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης. "Το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται πίσω από την Ελιά, αντιθέτως μάχεται, είναι εδώ και είναι παντού" τόνισε ο κύριος Βενιζέλος, απαντώντας στην κριτική, που του ασκείται εντός και εκτός συνόρων.

Ερωτηματικό αποτελεί κατά πόσον η νέα παρέμβαση Παπανδρέου θα εμπεριέχει και μηνύματα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λίγες μόλις ημέρες πριν από τις δίδυμες κάλπες του Μαΐου. Στενοί συνεργάτες του χαρακτηρίζουν αστεία τη σεναριολογία, που θέλει τον πρώην πρωθυπουργό να συντάσσεται με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, επιβεβαιώνουν, πάντως, το ζωηρό ενδιαφέρον του για τις διεργασίες και τις κινήσεις, που γίνονται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και για την αναγκαιότητα να ανασυντεθεί ο χώρος πάνω στα αιτήματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας των πολιτών, πάντα με προοδευτικό πρόσημο.

Ο κύριος Παπανδρέου αναμένεται να μιλήσει, πάντως, για τα μείζονα διακυβεύματα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, δανειζόμενος και παραδείγματα από το ευρωπαϊκο μοντέλο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης, που εμποτίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από συντηρητικές συνταγές.

Έμπειροι κομματικοί παράγοντες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, που θα δρομολογήσει, όπως εκτιμάται, σημαντικές εξελίξεις γύρω από την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου. Όλες οι εσωκομματικές φατρίες του ΠΑΣΟΚ καθώς και τα κόμματα και οι κινήσεις, που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο δίνουν ραντεβού για την επομένη των εκλογών ημέρα, όταν και θα κορυφωθούν από τελείως διαφορετική βάση οι διεργασίες για πραγματικές συνθέσεις ή τελεσίδικους αποκλεισμούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου