Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από απόψε με καταιγίδες - Που θα πέσουν τα πρώτα χιόνια - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

 

 

- Αγριεύει ο καιρός από απόψε με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
- Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τη νύχτα
- Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ
- Την Πέμπτη θα πέσουν τα πρώτα χιόνια
- Αναλυτική πρόγνωση εως και την Κυριακή από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό


Σοβαρή κακοκαιρία επηρρεάζει τη χώρα μας από το βράδυ καθώς έρχεται ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την βόρεια Ιταλία το οποίο κινείται νοτιοανατολικά και θα πλήξει πρώτα τη δυτική και βόρεια Ελλάδα.


Που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα απόψε



Σήμερα θα έχουμε καλοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα αλλά από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει στα δυτικά και βόρεια οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές όπως είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, η Αρτα, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και αργότερα το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, ο Πύργος, η Καλαμάτα, η Σπάρτη, τα Χανιά και μέσα στη νύχτα οι βροχές θα αρχίσουν να επηρρεάζουν και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και από 6 εως 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 βαθμούς το πρωί μέχρι 23 με 25 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 10 εως 25 βαθμούς, στις νότιες ηπειρωτικές περιοχές από 12 εως 26 βαθμούς και στα νησιά από 14 εως 24 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά λιακάδα αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το απογευμα και κυρίως το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές πρώτα στις νοτιότερες περιοχές του νομού και τη νύχτα στις περιοχές γύρω από τα βουνά της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμηττού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 εως 25 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρωϊνές ομίχλες, αργότερα λιακάδα αλλά από το μεσημέρι θα αρχίσει να συννεφιάζει απο τα δυτικά, οπότε το βράδυ και κυρίως τη νύχτα περιμένουμε να βρέξει και να εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 22 βαθμούς κελσίου.






Την Πέμπτη θα πέσουν τα πρώτα χιόνια - Βουτιά του υδράργυρου από 8 εως 10 βαθμούς



Περιμένουμε ισχυρή κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι περιοχές που πληγούν περισσότερο είναι η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Σάμος, η Κως, η Κρήτη και κυρίως τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Λίγα χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βουνά της βορειοδυτικής χώρας, δηλαδή στην οροσειρά της Πίνδου και στα βουνά της δυτικης Μακεδονίας από 1.800 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν νοτιάδες 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Ωστόσο από το απόγευμα οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 14 εως 22 βαθμούς και στα νησιά από 20 εως 25 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιές, με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά ακόμη και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 22 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14 εως 17 βαθμούς κελσίου.





Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Παρασκευή



Μετά από μια μικρή εξασθένηση των φαινομένων την Πέμπτη το βράδυ, την Παρασκευή θα έχουμε νέο κύμα κακοκαιρίας με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες και μάλιστα με έντονα τοπικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Τα φαινομενα θα ξεκινήσουν το πρωί από την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Πάτρα, την Αρτα και αργότερα θα επεκταθούν νοτιότερα προς την Άμφισσα, τη Λαμία, το Βόλο, τον Πύργο και την Καλαμάτα. Τα φαινόμενα θα επηρρεάσουν και την Κρήτη κυρίως τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στη βόρεια Ελλάδα τα φαινομενα θα επηρρεάσουν την Κατερίνη, την περιοχή της Θεσσαλονίκης, τη Χαλκιδική και αργότερα την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.

Το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και θα επηρρεάσουν τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και αργότερα τη Ρόδο οπου εκεί περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα γυρίσουν στο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και αργότερα θα γυρίσουν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 14 εως 20 βαθμούς και στα νησιά από 20 εως 25 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που σιγά σιγά θα γυρίσουν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές με βροχές τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 16 βαθμούς κελσίου.







Αστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο



Το Σαββατοκύριακο ο καιρός προβλέπεται άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βορειανατολικά τμήματα της χώρας, αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνειας. Χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, ακόμη και στον Παρνασσό.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο ακόμη και 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν πρόκειται να ξεπεράσει ούτε και τη Δευτέρα τους 18 με 19 βαθμούς.






Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ



Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες σήμερα Τετάρτη και απο τα βορειοδυτικα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους εντάσως 7 με 8 μποφορ.

Πιο συγκεκριμένα αυριο Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με πρόσκαιρη βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Τις πρωϊνές ώρες κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Μεθαύριο Παρασκευή, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Υφεση των φαινομένων προβλέπεται απο τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.

Το Σάββατο τα έντονα φαινομενα θα επηρρεάσουν τις ανατολικές και βόρειες περιοχές με βαθμιαία εξασθένιση από τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάσει τοποικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως τα κεντρικά και βόρεια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου