Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Αποστολόπουλος: Μου ζητούσε λεφτά - Χαϊκάλης: Του έδωσα 5.000 ευρώ...

 

 

Για να μου τα παίζει στο εξωτερικό, είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ για το μεσάζοντα - Ο ένας καρφώνει τον άλλο - Τι κατέθεσε ο Γιώργος Αποστολόπουλος για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ - Τι υποστηρίζει ο Χαϊκάλης

Η καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος επιχείρησε να τον δωροδοκήσει προκειμένου ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.



Καταθέτοντας στον εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή, ο Γιώργος Αποστολόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Χαϊκάλης ήταν αυτός που του είπε πως αν λύσει το οικονομικό του πρόβλημα, θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γ. Αποστολόπουλος φέρεται να ανέφερε στον εισαγγελέα ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν όσα λέει και ότι το βίντεο που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης είναι μονταρισμένο. Υπονοεί, δηλαδή, πως κατέγραφε και εκείνος τη συνομιλία που είχε με τον κ. Χαϊκάλη και πως έχει το σχετικό βίντεο. Ακόμη, φέρεται να ανέφερε πως με τον τρόπο αυτό θέλησε να καταδείξει την ηθική κατάπτωση του κόμματος των ΑΝΕΛ, του οποίου είχε υπάρξει και ο ίδιος ηγετικό στέλεχος. Με λόγια φέρεται να υποστηρίζει στον εισαγγελέα ότι παγίδευσε τον Χαϊκάλη για να τον καταγγείλει και να έχει στοιχεία.

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, ο Γιώργος Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα, υποστήριξε ότι οι πρώτες νύξεις είχαν γίνει από τον Παύλο Χαϊκάλη και ότι ο ίδιος πήρε πρωτοβουλία προκειμένου να αποδείξει, όπως φέρεται να είπε, ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ήταν ευάλωτος και ανέντιμος και ότι ήθελε να τον καταγγείλει με στοιχεία.

«Κατέθεσε την αλήθεια. Το πολιτικό και ποινικό θέμα το έχει ο κ. Χαϊκάλης. Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Οι διάλογοι έγιναν για να φανεί η ηθική υπόσταση του κ. Χαϊκάλη», δήλωσε για τον πελάτη του ο Παύλος Σαράκης, δικηγόρος του Γιώργου Αποστολόπουλου.

Επί της ουσίας, η πλευρά του Γ. Αποστολόπουλου υπονοεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ποινικά αδικήματα έχουν διαπραχθεί από την πλευρά του κ. Χαϊκάλη και ότι ενδεχομένως το θύμα στην όλη υπόθεση να μην είναι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, αλλά ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος.

Δίνοντας εξηγήσεις επί τρεις περίπου ώρες στον εισαγγελέα ο κ. Αποστολόπουλος φέρεται να είπε ότι είχε φιλικές σχέσεις με τον Παύλο Χαϊκάλη, ότι είχαν συναντήσεις και συνομιλούσαν πολύ συχνά, ότι ήταν σύμβουλος του Καμμένου ως την άνοιξη του 2013 και ότι σε αυτόν ήθελε να αποδείξει ότι ο βουλευτής του ήταν ανέντιμος.

Ακόμη, ο ίδιος φέρεται να ανέφερε στον εισαγγελέα ότι κανείς δεν κρύβεται από πίσω του και ότι όλο αυτό έγινε αποκλειστικά με δική του πρωτοβουλία. Τέλος, φέρεται να δήλωσε ότι και ο ίδιος ήταν έτοιμος να προσκομίσει το δικό του υλικό στον εισαγγελέα.

Χαϊκάλης: Εδωσα 5.000 ευρώ για να μου τα παίζει στο εξωτερικό

Στην παραδοχή ότι είχε γκρίζες συναλλαγές με τον Γιώργο Αποστολόπουλο από το παρελθόν, προέβη το πρωί του Σαββάτου ο Παύλος Χαϊκάλης. Δίνοντας νέες διαστάσεις στην απόπειρα δωροδοκίας που ο ίδιος κατήγγειλε, καθώς αποκαλύπτεται ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε οικονομικές σχέσεις με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, τον φερόμενο ως μεσάζοντα.

Ο κ. Χαϊκάλης είχε δώσει 5.000 ευρώ στον Αποστολόπουλο το Σεπτέμβριο του 2013, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Αποστολόπουλος με πλησίασε τότε (σσ βάσει όσων δήλωσαν χθες οι κ.κ. Χαϊκάλης και Καμμένος την περίοδο εκείνη δεν ήταν πλέον σύβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ) με ρώτησε αν είχα χρήματα για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό, με προοπτική κέρδους 10%, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Του απάντησα ότι είμαι χάλια οικονομικά και μπορώ να δώσω μόνο 5.000 ευρώ, όπως και έκανα. Τον πρώτο και τον δεύτερο μήνα μου έφερε από 500 ευρώ, ως τόκους και όταν τον ρώτησα για το κεφάλαιο, μου είπε ότι μπορώ να το πάρω όποτε θέλω», δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης και εξιστορώντας τα γεγονότα, συνέχισε: «Στη συνέχεια υπήρξε μία περίεργη καθυστέρηση. Τον περασμένο Ιούλιο του έστειλα μηνύματα ότι χρειάζομαι χρήματα, γιατί έληγε η ρύθμιση που είχα κάνει. Μου είπε ότι θα φροντίσει αυτός την ανανέωση. Στη συνέχεια τον πήρα τηλέφωνο και του ανέφερα ότι με πίεζαν από την τράπεζα να δώσω χρήματα. Τότε μου κατέθεσε 800 ευρώ, μετά από πίεση, ως μέρος του κεφαλαίου γιατί του είπα ότι έχω ανάγκη τα χρήματα και δεν θέλω τους τόκους. Από τα μηνύματα φαίνεται ότι εγώ του έχω δώσει τα χρήματα και περιμένω το κεφάλαιό μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου