Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Περιοδεία Βαρουφάκη στην Ευρώπη για τη διάσκεψη χρέους

 

 

Από το Λονδίνο θα ξεκινήσει η... περιοδεία του νέου υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, λίγες ώρες αφού ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του.

Πρώτο σταθμός του νέου τσάρου της ελληνικής οικονομίας θα είναι το Λονδίνο, όπου την Κυριακή θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλόγό του, Τζορτζ Όσμπορν.

Μετά το Λονδίνο, θα ακολουθήσει ο σταθμός του Παρισιού, όπου τη Δευτέρα ο Γιάνης Βαρουφάκης να συναντήσει τον Μισέλ Σαπέν, υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, ενώ το ταξίδι του θα ρίξει αυλαία την Τρίτη στη Ρώμη και στη συνάντηση με τον Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάντοαν, από τους στενότερους συνεργάτες του Ματέο Ρέντσι, έχει δηλώσει σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι είναι αισιόδοξος και θεωρεί πως θα μπορέσει να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, από τη στιγμή που η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη εξυπηρετεί τόσο το συμφέρον ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της χώρας μας.

Λείπει κάτι; Το Βερολίνο... Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, δεν έχει υπάρξει έως σήμερα κάποια επικοινωνία με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης και, κατ' επέκταση, ούτε με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα θέσει το θέμα της διάσκεψης του χρέους.

Το θέμα άλλωστε θα το θέσει και στη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα, επίσης, με τους οποίους, το σχέδιο είναι να πληγούν όσο είναι δυνατόν λιγότερο οι φορολογούμενοι άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Βέβαια, όπως επισήμαναν οι ίδιοι, «ρόλο θα παίξει σε αυτό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».





Με πληροφορίες και από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου