Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Διαδικτυακός "πόλεμος" για τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή! Το "γλέντι" στο twitter και η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: "Να φτιάξει σποτ η ΝΔ και για τον Καισάριο"

 

 

- Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε η Ραχήλ Μακρή για το "τύπωμα" χαρτονομισμάτων
- Παραπέμπει σε άρθρο του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Καισάριου
- "Μάλλον τους διέφυγε... Περιμένουμε να επανορθώσουν"
- "Είναι μία υπόθεση εργασίας", απαντά ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ
- Παρά την απάντηση, η Κουμουνδούρου κρατά αποστάσεις και ξεκαθαρίζει: Δεν τίθεται ζήτημα τυπώματος χρήματος
- Δείτε απίστευτες αναρτήσειις στο  twitter για τις δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές απέχουν μόλις 8 ημέρες και οι τόνοι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας έχουν σταθερή και... ανοδική πορεία.

Οι δύο πλευρές δείχνουν διατεθιμένες να μην αφήσουν... τίποτα να πέσει κάτω και οι συνθήκες ακραίας πόλωσης της προεκλογικής περιόδου καλά κρατούν.

Τελευταία αφορμή για τον "πόλεμο" μεταξύ Συγγρού και Κουμουνδούρου αποτέλεσαν οι δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, η οποία προκάλεσε αίσθηση και έντονες αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία (και όχι μόνο) λέγοντας πως υπάρχει η δυνατότητα "αν χρειαστεί" να τυπώσουμε μόνοι μας μέχρι 100 δισ. ευρώ.

Αποστάσεις, αντεπίθεση και... ξανά αποστάσεις


Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά οι αντιδράσεις ήταν έντονες, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για έντονη ενόχληση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν έλειψαν και οι σαφείς αιχμές από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του ευρωβουλευτή του κόμματος, Δημήτρη παπαδημούλη, ο οποίος με απανωτά "χτυπήματα" στα social media κάλεσε όσους βουλευτές "δεν γνωρίζουν ένα θέμα, να μην αυτοσχεδιάζουν", φωτογραφίζοντας έτσι την πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει.

Σήμερα, πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην αντεπίθεση, παραπέμποντας σε ένα άρθρο του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Καισάριου, ο οποίος αναφέρεται "στη δυνατότητα τυπώματος χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδας, “ως κομμάτι της λύσης για την υπερχρέωση της Ευρώπης”.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τη Νέα Δημοκρατία να επανορθώσει και με έντονη δόση ειρωνείας αναφέρει πως θα πρέπει το κυβερνητικό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά να φτιάξει σποτ για τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, όπως έκανε και για την Ρ. Μακρή.

Την ίδια ώρα όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εξακολουθεί να κρατά αποστάσεις από τις απόψεις της Ραχήλ Μακρή, αφού στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει κατηγορηματικά πως "δεν τίθεται ζλητημα τυπώματος χρήματος".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


Η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ο υποψήφιος της ΝΔ στη Β'Αθήνας, Γ.Καισάριος, σε άρθρο του στο capital.gr (http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=2187305) αναφέρεται στη δυνατότητα τυπώματος χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδας, “ως κομμάτι της λύσης για την υπερχρέωση της Ευρώπης”. Φανταζόμαστε ότι αυτό διέφυγε της προσοχής του επιτελείου της ΝΔ, αλλά ότι τώρα θα επανορθώσει, φτιάχνοντας σποτ για τον υποψήφιο βουλευτή της, όπως έκανε και με τη Ρ .Μακρή.

Σε κάθε περίπτωση, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται ζήτημα τυπώματος χρήματος. Υποστηρίζει την ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα του δημόσιου χρέους, μέσα από τη διαπραγμάτευση, για την στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην ευρωζώνη.

Αυτά δηλαδή που δεν τόλμησε ποτέ η ΝΔ να ψελλίσει έστω στην Ευρώπη και τώρα προσπαθεί μέσα από παρερμηνεία δηλώσεων, να καλύψει την αποτυχία της".

Απάντηση και από Ραχήλ Μακρή στο twitter


Την ίδια ώρα και η ίδια η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, δεν άφησε την ευκαιρία... ανεκμετάλλευτη και με ένα tweet εξαπέλυσε επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είχε δηλώσει πως δεν μπορεί να απαντήσει στα σοβαρά στις δηλώσεις Μακρή, κάνοντας λόγο για μία μάλλον άτυχη δήλωση.

Η Ραχήλ Μακρή χαρακτηριστικά αναφέρει: "Ευάγγελε μένεις στην ίδια τάξη. Οι λοιποί της συγκυβέρνησης πηγαίνετε για φροντιστήρια".


Η απάντηση του Καισάριου


Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Καισάριος, δήλωσε ότι το άρθρο του στην ιστοσελίδα Capital.gr στο οποίο έκανε αναφορά ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια υπόθεση εργασίας εκ μέρους του σχετικά με τον μηχανισμό και την τακτική που ενδέχεται να ακολουθηθεί στην Ευρώπη όσο αναφορά την διενέργεια ενός Ευρωπαϊκού QE (ποσοτική χαλάρωση), με βάση όσα έχουν γραφτεί στον ευρωπαϊκό Τύπο το προηγούμενο διάστημα.

«Σε καμιά περίπτωση όμως δεν έκανα αναφορά ότι μπορεί η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του μηχανισμού ELA, να προσφέρει ρευστότητα 100 δισ. ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η οποιοδήποτε περιφερειακή κεντρική τράπεζα να προσφέρει ρευστότητα προς το τραπεζικό της σύστημα χωρίς την παροχή εγγυήσεων και να παραβλέψει τους κανόνες του ευρωσυστήματος», πρόσθεσε ο κ. Καισάριος.

Χαμός στο twitter!


Οι χρήστες, πάντως, του twitter συνήθως περιμένουν... στην γωνία για να καυτηριάσουν τις πολιτικές εξελίξεις και η υπόθεση Μακρή δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελέσει εξαίρεση!

Μερικά χαρακτηριστικά tweets είναι τα παρακάτω:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου