Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Bild: To «one man show» Τσίπρα και το...5ο πακέτο



Η Ευρώπη κάνει τη δουλειά της και ο Τσίπρας συνεχίζει το one man show ισχυρίζεται η Bild και φιλοξενεί γεραμανό βουλευτή που βλέπει πολλά πακέτα για την Ελλάδα.



Η Ευρώπη έχει κάνει τη δουλειά της αλλά ο Τσίπρας συνεχίζει περιοδεύοντας το «one man show» ισχυρίζεται η Bild και φιλοξενεί δηλώσεις γερμανού βουλευτή του CDU που ζητεί να πουν στο γερμανικό λαό την αλήθεια: δηλ ότι αν η Ελλάδα μείνει στο ευρώ θα χρειαστεί όχι μόνο τρίτο αλλά και τέταρτο και πέμπτο πακέτο. 
Γερμανός πολιτικός: «Εάν η Ελλάδα μείνει στη ζώνη του ευρώ δεν θα υπάρξει μόνο το τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά και ένα τέταρτο, πέμπτο ή ακόμα περισσότερα». 
Αυτή η δήλωση ανήκει στον γερμανό πολιτικό του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Mark Hauptmann.
Ως μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου είχε ψηφίσει ενάντια της επέκτασης του δεύτερου πακέτου διάσωσης προς την Ελλάδα.
'Οπως γράφει η BILD «το μέλος του κοινοβουλίου αγανακτά και μιλάει ξεκάθαρα: Η Αθήνα χρειάζεται πολλά πακέτα διάσωσης».
Mark Hauptmann: «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με τους πολίτες: Εάν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ δεν θα υπάρξει μόνο ένα τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά επίσης και ένα τέταρτο, πέμπτο ή ακόμα και περισσότερα» και συμπληρώνει «Εάν αποφασίσουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, τότε θα πρέπει να πούμε με σαφήνεια ότι η χώρα θα χρειάζεται τη βοήθειά μας για δεκαετίες».
'Οπως λέει στη γερμανική BILD «Η Ευρώπη έχει κάνει τη δουλειά της, η Ελλάδα όμως δεν έχει ακόμα κανένα συγκεκριμένο σχέδιο μεταρρύθμισης και το one-man show του Τσίπρα περιοδεύοντας σε όλη την Ευρώπη, συνεχίζεται».
Ο γερμανός πολιτικός θεωρεί ότι ότι αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η γερμανική, ούτε η ευρωπαϊκή πολιτική. Είναι επικίνδυνο.

Bloomberg: Τι επιφυλάσσουν οι επόμενες δύο εβδομάδες για το σήριαλ της ελληνικής κρίσης 

Με αυτό τον τίτλο, το Bloomberg, μιλάει για το πως θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στην Ελλάδα. 
Κάνει αναφορά στο χθεσινό Eurogroup στη Ρίγα, όπου «οι πιστωτές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους με την άρνηση της χώρας να συμμορφωθεί με τους όρους που συνδέονται με τα δάνεια έκτακτης ανάγκης».
«Ενώ το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στις 6 Μαϊου ημερομηνία πληρωμής στο ΔΝΤ και στο επόμενο Eurogroup στις 11 Μαϊου στις Βρυξέλλες, η χώρα έχει μια σειρά από εμπόδια χρηματοδότησης να αντιμετωπίσει. Από τη Δευτέρα και μέχρι το τέλος του μήνα, η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσεις τις συντάξεις και τους μισθούς στους δημόσιους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους. 
Η αργία της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την ημερομηνία καταβολής 200 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ, που αφορά σε τόκους. Με τη γιορτή της 1η Μαϊου να την ακολουθεί ένα σαββατοκύριακο η πληρωμή θα καθυστερήσει έως τις 6 Μαϊου, δύο μέρες πριν η Ελλάδα λάβει ειδοποίηση πληρωμής, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πρόσωπο εξοικιωμένο με το θέμα.
Με την υπομονή ορισμένων μελών της ΕΚΤ να εξαντλείται με τη σανίδα σωτηρίας του ELA, εν μέσω φόβων για τη φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου