Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Γιατί οι Γερμανοί λατρεύουν να κάνουν... γυμνισμό;



Ο γυμνισμός είναι παραδοσιακά δημοφιλής στη Γερμανία, αν και είναι μια χώρα ιδιαίτερα συντηρητική.

Στη Γερμανία, ο γυμνισμός είναι γνωστός ως Freikoerperkultur, Ένωση «Κουλτούρα Ελεύθερου Σώματος» (Free Body Culture) και αποτελεί συνήθεια, ειδικά στην Ανατολική Γερμανία.
Το καλοκαίρι στα πάρκα του Βερολίνου και του Μονάχου είναι σίγουρο πως θα συναντήσετε έναν μεσήλικα, ηλιοκαμένο Γερμανό, φορώντας μόνο ένα καπέλο να διαβάζει BILD-Zeitung, το αγαπημένο ταμπλόιντ της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το CNN, το «μίσος» του γερμανικού λαού για τα ρούχα ξεκίνησε τον 19ο αιώνα, όταν η έκθεση του σώματος στον ήλιο θεωρούνταν θεραπευτική, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των φυματικών και αυτών που υπέφεραν από ρευματισμούς.

Το 1920 άνοιξε η πρώτη παραλία γυμνιστών στην χώρα, όμως 13 χρόνια μετά η νομοθεσία απαγόρευσε τις μεικτές παραλίες αυτού του είδους, καθώς αποτελούσαν «εύφορο έδαφος για Μαρξιστές και ομοφυλόφιλους». Παρόλα αυτά ο γυμνισμός παρέμεινε δημοφιλής και τον υιοθέτησαν ακόμα και οι SS.

http://i2.cdn.turner.com/cnnnext/dam/assets/150428173953-german-nudism--beach-at-wannsee-lake-super-169.jpg

Η συνήθεια αυτή κατάφερε να επιβιώσει ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές της χώρας. Όπως αναφέρει και το CNN, ακόμα και η Άνγκελα Μέρκελ φημολογείται ότι έκανε γυμνισμό όταν ήταν νέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου